דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אין על שומר - למביני עניין...

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 267 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לנקות את השומר ולשטוף היטב (אם עושים שימוש בראשים גדולים אז לחתוך אותם לחצאים).
  • 2 לטגן את הבצל בשמן למשך כמה דקות ולסדר את השומר מעליו.
  • 3 לערבב את התבלינים והשום עם המים החמים, לצקת על השומר, להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה ולבשל כרבע שעה או עד שמתרכך (להשגיח - לא לרכך מדי. במקרה הצורך אפשר להוסיף מעט מים).
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף גם סלרי + לפזר פטרוזיליה לפני ההגשה.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. לא חובה להשתמש באבקת מרק - ובמקרה כזה להוסיף עוד מעט מלח.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)14353
חלבונים (גרם)2.96 1.11
פחמימות (גרם)187
מתוכן סוכרים (גרם)1.51 0.57
שומנים (גרם)7.45 2.79
מתוכם שומן רווי (גרם)0.55 0.21
נתרן (מ"ג)339.12127.13
סיבים תזונתיים (גרם)5.63 2.11
מים (גרם)234.6187.95
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)11.384.27
ויטמין B (מ"ג)1.830.69
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.120.42
ויטמין B5 (מ"ג)0.420.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)48.6318.23
ויטמין C (מ"ג)21.748.15
ויטמין E (מ"ג)0.020.01
ויטמין K (מק"ג)0.640.24
סידן (מ"ג)93.0234.87
ברזל (מ"ג)1.490.56
מגנזיום (מ"ג)33.1112.41
זרחן (מ"ג)95.8935.95
אבץ (מ"ג)0.430.16
אשלגן (מ"ג)740.66277.66
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16.4% 21.7% 8.6% 53.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.