דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בדיוק מה שאתם צריכים לפסח טבעוני מושלם

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 29 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות (לא טורבו). מבשלים במיקרוגל את רסק התפוחים למשך כדקה וחצי (כ- 4 כפות בסה"כ), וממיסים את שמן הקוקוס המוצק לאחר מדידת הכמות (לתת לו להתקרר מעט).
  • 2 מערבבים את כל המצרכים הרטובים ומוסיפים את כל המצרכים היבשים.
  • 3 מערבבים בכוס את אבקת הסודה לשתייה עם מיץ הלימון (מתקבל נוזל תוסס). מוסיפים את הנוזל לקערת המצרכים, ומערבבים רק עד לאיחוד.
  • 4 מרפדים תבנית גדולה של התנור בנייר אפייה (בכדי שהנייר יישאר יותר יציב יש להרטיב את התבנית במעט מים לפני הנחת הנייר - אין צורך לשמן).
  • 5 יוצרים מהתערובת כדורים (לא לשטח) ואופים כ- 14 דקות או עד להזהבה. מתקבלות עוגיות מעט פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, במתיקות מעודנת.
  • 6 מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר. במידה ותישארנה עוגיות, מומלץ לאחסן במקרר בקופסא אטומה.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית גדולה של התנור.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני מרגולין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)90308
חלבונים (גרם)0.61 2.09
פחמימות (גרם)931
מתוכן סוכרים (גרם)1.41 4.84
שומנים (גרם)6.22 21.28
מתוכם שומן רווי (גרם)5.45 18.64
נתרן (מ"ג)76.03260.04
סיבים תזונתיים (גרם)1.29 4.4
מים (גרם)12.3642.26
ויטמין A (מק"ג)0.280.94
ויטמין B (מ"ג)37.20.13
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)00.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.05
ויטמין B5 (מ"ג)0.010.04
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.10.33
ויטמין C (מ"ג)0.852.92
ויטמין E (מ"ג)0.010.03
ויטמין K (מק"ג)0.080.28
סידן (מ"ג)0.913.1
ברזל (מ"ג)0.010.04
מגנזיום (מ"ג)0.612.09
זרחן (מ"ג)1.555.32
אבץ (מ"ג)0.010.03
אשלגן (מ"ג)13.1544.96
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.150.51
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.10.34
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.5% 36.4% 3.6% 52.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.65 (0.75 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.