דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק ירוק טעים ובריא שמתאים גם לטבעוניים כמובן, צילום: עדי כהן סימן טוב

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 493 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקצוץ את הברוקולי לפרחים קטנים ואת הגבעול לקלף ולפרוס לפרוסות. לבשל את הברקולי במים או בציר ירקות עד לריכוך.
  • 2 להניח את הברוקולי ישר אחרי הבישול בקערה עם מי קרח על מנת להפסיק את בישולו ולשמור על צבעו הבהיר.
  • 3 להחזיר את הברוקולי לסיר, להוסיף את האפונה, קרם הקוקוס והמלח, ולרסק בעזרת בלנדר מוט עד שמתקבל מרקם חלק. במידה והמרק סמיך מדי יש להוסיף כחצי כוס מים. במידה והוא דליל מדי יש להוסיף כפית קורנפלור המדוללת ברבע כוס מים ולבשל כ- 2 דקות עד להסמכה.
  • 4 לטעום, לתקן טעמים ולהגיש מיד.
  • 5 בתיאבון חיוך

האפונה והברוקולי עשירים בויטמינים, ברזל וסיבים תזונתיים. אפשר להכין את המרק גם בגרסא שמשלבת כרובית וברוקולי ולקבל מרק כרובית וברוקולי טבעוני. שימו לב: ביום למחרת המרק עדיין טעים מאוד, אך צבעו כהה יותר ומראהו החיצוני פחות מושך. לכן, מומלץ להגישו מיד, בייחוד אם מדובר על ארוחה חגיגית.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עדי כהן סימן טוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)17135
חלבונים (גרם)6.32 1.28
פחמימות (גרם)173
מתוכן סוכרים (גרם)2.09 0.42
שומנים (גרם)11.69 2.37
מתוכם שומן רווי (גרם)9.12 1.85
נתרן (מ"ג)518.37105.09
סיבים תזונתיים (גרם)6.45 1.31
מים (גרם)383.6377.78
ויטמין A (מק"ג)115.523.42
ויטמין B (מ"ג)2.50.51
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.180.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.830.17
ויטמין B5 (מ"ג)0.920.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.30.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16232.84
ויטמין C (מ"ג)97.3519.74
ויטמין E (מ"ג)2.180.44
ויטמין K (מק"ג)211.6542.91
סידן (מ"ג)67.7713.74
ברזל (מ"ג)1.010.2
מגנזיום (מ"ג)34.016.9
זרחן (מ"ג)100.520.38
אבץ (מ"ג)0.70.14
אשלגן (מ"ג)439.5989.12
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.260.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.180.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.6% 28.3% 15.3% 40.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.