דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק ירוק טעים ובריא שמתאים גם לטבעוניים כמובן, צילום: עדי כהן סימן טוב

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 493 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקצוץ את הברוקולי לפרחים קטנים ואת הגבעול לקלף ולפרוס לפרוסות. לבשל את הברקולי במים או בציר ירקות עד לריכוך.
  • 2 להניח את הברוקולי ישר אחרי הבישול בקערה עם מי קרח על מנת להפסיק את בישולו ולשמור על צבעו הבהיר.
  • 3 להחזיר את הברוקולי לסיר, להוסיף את האפונה, קרם הקוקוס והמלח, ולרסק בעזרת בלנדר מוט עד שמתקבל מרקם חלק. במידה והמרק סמיך מדי יש להוסיף כחצי כוס מים. במידה והוא דליל מדי יש להוסיף כפית קורנפלור המדוללת ברבע כוס מים ולבשל כ- 2 דקות עד להסמכה.
  • 4 לטעום, לתקן טעמים ולהגיש מיד.
  • 5 בתיאבון חיוך

האפונה והברוקולי עשירים בויטמינים, ברזל וסיבים תזונתיים. אפשר להכין את המרק גם בגרסא שמשלבת כרובית וברוקולי ולקבל מרק כרובית וברוקולי טבעוני. שימו לב: ביום למחרת המרק עדיין טעים מאוד, אך צבעו כהה יותר ומראהו החיצוני פחות מושך. לכן, מומלץ להגישו מיד, בייחוד אם מדובר על ארוחה חגיגית.

- פרסומת -

המתכון באדיבות עדי כהן סימן טוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)171 קלוריות35 קלוריות
חלבונים6.3 גרם1.3 גרם
פחמימות17 גרם3 גרם
מתוכן סוכרים2.1 גרם0.4 גרם
שומנים11.7 גרם2.4 גרם
מתוכם שומן רווי9.1 גרם1.8 גרם
נתרן518.4 מ"ג105.1 מ"ג
סיבים תזונתיים6.5 גרם1.3 גרם
מים383.6 גרם77.8 גרם
ויטמין A115.5 מק"ג23.4 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)2.5 מ"ג0.5 מ"ג
ויטמין B194.5 מק"ג19.2 מק"ג
ויטמין B2184.5 מק"ג37.4 מק"ג
ויטמין B3829.5 מק"ג168.2 מק"ג
ויטמין B5924 מק"ג187.3 מק"ג
ויטמין B6300 מק"ג60.8 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B9162 מק"ג32.8 מק"ג
ויטמין C97.4 מ"ג19.7 מ"ג
ויטמין E2.2 מ"ג0.4 מ"ג
ויטמין K211.7 מק"ג42.9 מק"ג
סידן67.8 מ"ג13.7 מ"ג
ברזל1 מ"ג0.2 מ"ג
מגנזיום34 מ"ג6.9 מ"ג
זרחן100.5 מ"ג20.4 מ"ג
אבץ701.1 מק"ג142.1 מק"ג
אשלגן439.6 מ"ג89.1 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות255 מ"ג51.7 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3178.5 מ"ג36.2 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 676.5 מ"ג15.5 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות60 מ"ג12.2 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 943.5 מ"ג8.8 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.6% 28.3% 15.3% 40.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.