דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
דייסת שיבולת שועל מלאה
דייסת שיבולת שועל מלאה
טעים ובריא, Photography: Vitamina Poleznova

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 398 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • שיבולת שועל - 2/3 כוס - סה"כ (83 גרם)
    שלמה
  • תמר - מג`הול - יחידה (17 גרם)
    מגולען
  • מים - 4.5 כוסות - סה"כ (1.08 ליטר)
    4-5 כוסות (או כל תחליף חלב)
  • קינמון -  כפיות שטוחות
    1/2 כפית לכל מנת הגשה
  • קוקוס טחון - 3 כפיות שטוחות - סה"כ (9 גרם)
    כפית לכל מנת הגשה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את שיבולת השועל ל- 8 שעות.
  • 2 טוחנים אותה עם כוס מים ותמר אחד.
  • 3 מוסיפים עוד 3-4 כוסות מים, מבשלים על אש נמוכה, בוחשים עם כף תוך כדי ולאחר כ- 7-10 דקות הדייסה שלנו מוכנה.
  • 4 מוסיפים קינמון, קוקוס ועוד תוספות טעימות שאוהבים... מתקבלת דייסת שיבולת שועל טעימה ובריאה - תיהנו מכל כף!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לעשות שימוש בחלב שקדים ביתי כתחליף חלב.

זמן ההכנה לא כולל את זמן השרית שיבולת השועל. שיטת ההכנה כוללת גם השריה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות דורה לוי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)14637
חלבונים (גרם)5.01 1.26
פחמימות (גרם)246
מתוכן סוכרים (גרם)3.8 0.96
שומנים (גרם)3.84 0.97
מתוכם שומן רווי (גרם)2.05 0.52
נתרן (מ"ג)16.274.09
סיבים תזונתיים (גרם)4.58 1.15
מים (גרם)363.2791.35
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.620.16
ויטמין B (מ"ג)1.120.28
ויטמין B1 (מ"ג)0.210.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.380.09
ויטמין B5 (מ"ג)0.420.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.344.11
ויטמין C (מ"ג)0.060.01
ויטמין E (מ"ג)0.030.01
ויטמין K (מק"ג)0.620.16
סידן (מ"ג)44.3111.14
ברזל (מ"ג)1.470.37
מגנזיום (מ"ג)56.2414.14
זרחן (מ"ג)148.337.29
אבץ (מ"ג)1.180.3
אשלגן (מ"ג)163.8841.21
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.70.18
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.670.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.60.15
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.60.15

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.1% 10.2% 13.3% 64.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.