דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
נקניק שוקולד מתמרים
נקניק שוקולד מתמרים
חטיף טעים ובריא

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 55 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפרוסות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 להניח את חבילת התמרים בוואקום עם המים הרותחים בקערה ולהשאיר בינתיים בצד. בינתיים לטחון את מיקס האגוזים (עם פטיש או מיקסר).
  • 2 לערבב את עיסת התמרים ולהוסיף לה את מיקס האגוזים.
  • 3 לסדר בצורת גליל בתוך תבנית ולהניח כמה דקות בקירור במקרר.
  • 4 בינתיים להמיס את השוקולד המריר עם כף שמן הזית במיקרוגל לדקה-דקה וחצי. להוציא מהמקרר את התבנית ולמזוג מעל את השוקולד.
  • 5 לזלף מעל חמאת שקדים ולהכניס חזרה למקרר עד שהשוקולד מתקשה.
  • 6 תיהנו ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אופציות שניתנות להוספה: אגוזי מלך, שקדים, צימוקים, פקאנים טבעיים, קשיו טבעי, פיסטוקים, אגוזי ברזיל, בוטנים טבעיים, קוקוס ועוד.

שיטת ההכנה כוללת גם טחינה. זמן ההכנה לא כולל את זמן השהיית נקניק התמרים במקרר עד להתקשות השוקולד.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של רונה אשכנזי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)185337
חלבונים (גרם)3.12 5.68
פחמימות (גרם)2342
מתוכן סוכרים (גרם)0.25 0.45
שומנים (גרם)9.48 17.24
מתוכם שומן רווי (גרם)1.77 3.22
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)0.08 0.14
נתרן (מ"ג)3.035.51
סיבים תזונתיים (גרם)3.32 6.03
מים (גרם)7.7514.09
ויטמין A (מק"ג)0.090.17
ויטמין B (מ"ג)0.260.47
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.140.26
ויטמין B5 (מ"ג)0.040.08
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.254.09
ויטמין C (מ"ג)0.030.06
ויטמין E (מ"ג)0.861.57
ויטמין K (מק"ג)0.110.2
סידן (מ"ג)16.0629.2
ברזל (מ"ג)0.290.52
מגנזיום (מ"ג)19.1134.74
זרחן (מ"ג)23.7843.24
אבץ (מ"ג)0.240.43
אשלגן (מ"ג)34.8463.35
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.051.91
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.06
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.021.86
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.244.07
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.234.05

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.5% 24.3% 8% 59.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.41 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.