דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות אגוזי לוז ושוקולד
עוגיות אגוזי לוז ושוקולד
שילוב של שוקולד ואגוזי לוז - מה יכול להיות רע?

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 43 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת מטבעות הנוטלה:
  • 1 מזלפים על נייר אפייה נקודות נוטלה קטנות, מדביקים לכל נקודה אגוז לוז שלם ומכסים בזילוף נוטלה ליצירת מעין פרלין.
  • 2 מעבירים להקפאה עד השימוש.
  • הכנת העוגיות:
  • 1 בקערה מקרימים את החמאה, אבקת הסוכר וסוכר הוניל לקרם חלק, לאחר מכן מוסיפים את אגוזי הלוז הטחונים והקמח, ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד ונעים. במידה והבצק יבש יש להוסיף את החלב.
  • 2 מחלקים את הבצק ל- 24 כדורים קטנים (במשקל של 30 גרם). בכל כדור עושים גומה, שמים את מטבע הנוטלה ומכדררים.
  • 3 אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך כ- 12 דקות. העוגיות צריכות להישאר בהירות ולהשחים מעט בתחתית. מוציאים אותן מהתנור ומקררים לחלוטין. כל עוד העוגיות חמות הן מתפוררות - אך לאחר קירור הן מתייצבות. מתקבלות עוגיות פררו רושה מושלמות!
  • 4 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות נוי אלון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)229533
חלבונים (גרם)3.35 7.81
פחמימות (גרם)1842
מתוכן סוכרים (גרם)5.96 13.86
שומנים (גרם)16.62 38.68
מתוכם שומן רווי (גרם)5.31 12.36
כולסטרול (מ"ג)20.81 48.44
נתרן (מ"ג)5.3112.37
סיבים תזונתיים (גרם)1.18 2.74
מים (גרם)0.330.77
ויטמין A (מק"ג)0.380.87
ויטמין B (מ"ג)0.521.21
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.1
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.260.6
ויטמין B5 (מ"ג)0.120.27
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1125.61
ויטמין C (מ"ג)0.481.11
ויטמין E (מ"ג)1.914.45
סידן (מ"ג)16.2637.86
ברזל (מ"ג)0.551.28
מגנזיום (מ"ג)21.6350.34
זרחן (מ"ג)38.7590.2
אבץ (מ"ג)0.310.73
אשלגן (מ"ג)94.48219.94
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.062.47
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.052.45
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)5.8313.57
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)5.813.49

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3% 42.2% 8.5% 46.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.77 (0.81 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.