דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 364 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מפשירים את בצק העלים, חותכים רוחב שמתאים לתבנית כך שגם דפנות התבנית יהיו מכוסות לאחר רידוד הבצק, ועוד חתיכה כך שתכסה את התבנית לאחר רידוד הבצק.
  • 2 שמים את התרד בקערה וחולטים אותו עם מים רותחים. לאחר כמה דקות שופכים את המים וסוחטים את התרד.
  • 3 בקערה אחרת מגרדים את הצפתית עם פומפיה גסה, מוסיפים את התרד הסחוט, הפטריות החתוכות, הביצים, אבקת המרק, המלח והפלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  • 4 לאחר מכן מרססים עם תרסיס שמן על התבנית, מרפדים אותה עם החתיכה הגדולה יותר של בצק העלים כך שכל הדפנות מכוסות, שופכים פנימה את התערובת ומפזרים אותה בצורה אחידה.
  • 5 מכסים עם החתיכה השניה של בצק העלים ומחברים בעזרת האצבעות את החתיכה הראשונה עם החתיכה העליונה מכל הצדדים ומורידים את החתיכות המיותרות.
  • 6 לוקחים מזלג ודוקרים מלמעלה את הבצק.
  • 7 מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 30 דקות או עד שהשכבה העליונה משחימה ומוכנה.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אלומיניום קטנה של 17 על 22.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות לנה בוגוסלבסקי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)731201
חלבונים (גרם)22.8 6.27
פחמימות (גרם)6718
מתוכן סוכרים (גרם)0.53 0.14
שומנים (גרם)41.96 11.53
מתוכם שומן רווי (גרם)20.74 5.7
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.580.16
כולסטרול (מ"ג)103.38 28.41
נתרן (מ"ג)1,325364.07
סיבים תזונתיים (גרם)1.86 0.51
מים (גרם)93.3725.66
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)422.58116.15
ויטמין B (מ"ג)1.720.47
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.270.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.620.17
ויטמין B5 (מ"ג)0.380.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.20.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)172.3347.36
ויטמין B12 (מק"ג)0.290.08
ויטמין C (מ"ג)23.436.44
ויטמין D (מק"ג)0.20.05
ויטמין E (מ"ג)1.910.53
ויטמין K (מק"ג)402.62110.66
סידן (מ"ג)345.0694.84
ברזל (מ"ג)2.70.74
מגנזיום (מ"ג)68.7218.89
זרחן (מ"ג)84.2723.16
אבץ (מ"ג)0.690.19
אשלגן (מ"ג)496.48136.46
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.450.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.120.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.280.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.870.24
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.790.22

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 31.4% 17.1% 50.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.47 (0.48 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.