דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קרמבו ביתי בטעם וניל קלאסי
קרמבו ביתי בטעם וניל קלאסי
קרמבו ביתי בטעם וניל קלאסי
הרבה יותר טעים מקרמבו קנוי - תנסו!

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 72 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקרמבו הביתי שמכינים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 הכנת עוגיית הקרמבו - ישנן שתי אופציות: הראשונה היא להשתמש בעוגיות קנויות כמו עוגיות אוראו, עוגיות לוטוס או סתם עוגיות חמאה (אגב, יש גם את העוגיות של קרמבו למכירה). האופצייה השנייה היא להכין את תחתית הקרמבו בעצמנו (16 תחתיות), בעזרת בצק פריך מהיר שאפשר להכין ולאפות אפילו לילה לפני. אם בחרתם באופציה הראשונה תתחילו מהכנת הקצף של הקרמבו ותדלגו על שני הסעיפים הבאים, ואם בחרתם להכין אז יאללה תעברו לסעיף הבא.
  • 2 בקערה רחבה ללוש בעזרת הידיים את החמאה הרכה ביחד עם הסוכר והקמח עד לקבלת בצק פירורי שכמעט הופך להיות בצק. להוסיף את החלמון (הצהוב) וללוש עד שהבצק מתאחד לגמרי. לעטוף אותו בניילון נצמד ולהעביר לקירור של כשעה. אם אתם ממהרים אפשר לרדד כבר עכשיו ופשוט להיעזר בקצת יותר קמח לרידוד.
  • 3 לחמם את התנור מראש לחום של 160 מעלות (חום עליון-תחתון) ולרפד תבנית תנור בנייר אפייה. לפרוס על משטח עבודה נייר אפייה, לקמח מעט, להניח את הבצק ולקמח גם אותו. להניח נייר אפייה נוסף ולרדד עד שמתקבל בצק בעובי 1/2 ס"מ. לקרוץ בעזרת קורצן עיגולים בקוטר של 4-5 ס"מ ולהניח על גבי תבנית התנור. לאפות כרבע שעה או עד שהם יציבים אבל עדיין בהירים. לצנן לגמרי.
  • 4 בקערת המיקסר עם בלון הקצפה להקציף את החלבונים עם הסוכר. להרתיח על הכיירים סיר בקוטר קערת המיקסר עם מים עד לגובה עד לשליש הסיר. להניח את קערת המיקסר מעל ולשים לב שהיא לא נוגעת במים. לטרוף היטב את החלבונים והסוכר עד שהתערובת הופכת להיות לבנה וכל גרגירי הסוכר נמסו. זה השלב להעביר מיד למיקסר ולהפעיל על מהירות מקסימלית למשך כ- 10 דקות עד לקצף יציב וחזק. תוך כדי ההקצפה להוסיף את מחית הוניל.
  • 5 להעביר את הקצף אל שקית זילוף עם פייה חלקה ולזלף גבעות חלקות על גבי תחתיות הקרמבו. שימו לב בזילוף שגבעת הקרמבו תצא בקוטר העוגייה (לא חובה). להעביר להקפאה של כשעתיים.
  • 6 לאחר ההקפאה להמיס את השוקולדים עם השמן ולהעביר לכלים גבוהים וצרים. לטבול כל קרמבו באחת מתערובות השוקולד ולחכות שהשוקולד "ייתפס". מתקבל קרמבו ביתי קלאסי וטעים במיוחד. כל שנשאר הוא רק להעביר לכלי הגשה, לשמור במקרר ולהגיש קר.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם בלון הקצפה.

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה והקצפה.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לעקוב אחרי בר באינסטגרם!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)321445
חלבונים (גרם)3.83 5.31
פחמימות (גרם)4055
מתוכן סוכרים (גרם)25.91 35.9
שומנים (גרם)16.35 22.65
מתוכם שומן רווי (גרם)8.93 12.37
כולסטרול (מ"ג)31.71 43.92
נתרן (מ"ג)29.2640.54
מים (גרם)7.9811.06
ויטמין A (מק"ג)4.295.94
ויטמין B (מ"ג)0.110.16
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.050.07
ויטמין B6 (מ"ג)00.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.972.73
ויטמין B12 (מק"ג)0.030.04
ויטמין D (מק"ג)0.060.08
ויטמין E (מ"ג)0.030.04
ויטמין K (מק"ג)0.010.01
סידן (מ"ג)2.253.12
ברזל (מ"ג)0.040.05
מגנזיום (מ"ג)11.39
זרחן (מ"ג)5.647.82
אבץ (מ"ג)0.030.04
אשלגן (מ"ג)15.5121.49
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.130.18
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.120.17

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 27.2% 6.4% 66.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.37 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.