דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פרלין שוקולד לבן במילוי מוס תותים
פרלין שוקולד לבן במילוי מוס תותים
פרלין שוקולד לבן במילוי מוס תותים
פרלינים ממכרים במיוחד

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 97 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפרלינים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת מוס התותים:
  • 1 ממיסים את אבקת הג`לי עם המים הרותחים, מערבבים היטב ומניחים בצד כ- 10-15 דקות עד שהתערובת מצטננת לטמפרטורת החדר.
  • 2 מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה אך לא חזקה מדי.
  • 3 ממיסים את השוקולד הלבן ומקפלים בעדינות אל תוך הקצפת.
  • 4 חותכים את התותים לקוביות בינוניות (כמו של סלט ירקות), מוסיפים אל הקצפת יחד עם הג`לי שהתקרר ומקפלים בעדינות לתערובת אחידה.
  • 5 מניחים במקרר ובינתיים עוברים לשלב הבא.
  • הכנת הפרלינים:
  • 1 ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל כדקה בפולסים של 30 שניות בכל פעם.
  • 2 מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
  • 3 בעזרת כפית מכניסים את השוקולד לתוך תבניות סיליקון שמחולקות לצורות קטנות (בערך בקוטר 4 ס"מ). מצפים את התחתית והדפנות בשכבה דקה של שוקולד (אך לא דקה מדי). בכל פעם שהשוקולד בקערה מתקשה לנו, נכניס אותו לעוד כמה שניות למיקרוגל כדי שיהיה נוח לעבודה).
  • 4 לאחר 1-2 דקות כשהשוקולד מתקשה, ממלאים במוס שהכנו מראש ומכניסים למקפיא לשעה.
  • 5 שוב מכסים בשוקולד לבן, מחכים כ- 2 דקות שהשוקולד יתקשה, מפרידים את השוקולד מהתבנית בזהירות ומוציאים אותו, מניחים בכלי אטום (חשוב מאוד על מנת שלא יספוג לחות ויזיע) ושומרים במקרר.
  • 6 תיהנו חיוך
טיפ למתכון
ניתן לקשט את הפרלינים איך שאוהבים.

שיטת ההכנה כוללת גם המסה והקצפה. המתכון הזה מתאים לא רק לעונת התותים, אלא ניתן להמיר אותם בכל פרי אהוב אחר שבעונה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של הילה רשתי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)234243
חלבונים (גרם)1.9 1.97
פחמימות (גרם)2121
מתוכן סוכרים (גרם)12.27 12.72
שומנים (גרם)16.03 16.61
מתוכם שומן רווי (גרם)9.23 9.56
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.310.32
כולסטרול (מ"ג)30.63 31.74
נתרן (מ"ג)58.360.41
סיבים תזונתיים (גרם)0.33 0.35
מים (גרם)45.1346.77
ויטמין A (מק"ג)0.170.17
ויטמין B (מ"ג)0.110.11
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)0.060.07
ויטמין B5 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)44.15
ויטמין C (מ"ג)9.810.16
ויטמין E (מ"ג)0.050.05
ויטמין K (מק"ג)0.370.38
סידן (מ"ג)3.573.7
ברזל (מ"ג)0.070.07
מגנזיום (מ"ג)2.472.56
זרחן (מ"ג)44.15
אבץ (מ"ג)0.030.03
אשלגן (מ"ג)25.526.42
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 41.1% 4.9% 53.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.71 (0.72 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.