דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידת פטריות
פשטידת פטריות
פשטידת פטריות
פשטידת פטריות וגבינות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 180 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 חותכים את הפטריות הטריות לריבועים, ואת הפטריות מקופסא חותכים דק דק.
  • 2 מטגנים את הבצלים הקצוצים בשמן על אש בינונית, במידת הצורך אפשר לטפטף מעט מים ולערבב. מטגנים עד להשחמה, מוסיפים את הפטריות הטריות, מטגנים מס` דקות, מוסיפים את הפטריות מקופסת השימורים ומטגנים עוד 2 דקות. לאחר השחמת הבצלים מוסיפים את קוביית הבזיליקום הקפואה, מערבבים עד להמסה ומניחים בצד להתקרר.
  • 3 בקערה עמוקה מערבבים את הגבינות, הביצים, התבלינים, הקמח ואבקת המרק לפי הצורך. מוסיפים לקערת הגבינות את הבצל המטוגן והפטריות.
  • 4 משמנים תבנית עגולה (גודל פאי רגיל או חד פעמית עגולה) במרגרינה, מעבירים את תערובת הפשטידה לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 40-50 דקות עד להשחמה. מתקבלת פשטידת פטריות טעימה!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף לפשטידה גם כרובית.

ציוד נדרש: תבנית בגודל פאי רגילה או חד פעמית עגולה.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)15284
חלבונים (גרם)11.37 6.31
פחמימות (גרם)127
מתוכן סוכרים (גרם)3 1.67
שומנים (גרם)6.84 3.8
מתוכם שומן רווי (גרם)4.74 2.63
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)81.36 45.16
נתרן (מ"ג)454.64252.34
סיבים תזונתיים (גרם)1.15 0.64
מים (גרם)76.0842.23
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)30.1116.71
ויטמין B (מ"ג)1.911.06
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.880.49
ויטמין B5 (מ"ג)0.710.4
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)19.1910.65
ויטמין B12 (מק"ג)0.210.12
ויטמין C (מ"ג)3.51.94
ויטמין D (מק"ג)1.240.69
ויטמין E (מ"ג)0.820.45
ויטמין K (מק"ג)0.390.22
סידן (מ"ג)191.12106.08
ברזל (מ"ג)0.760.42
מגנזיום (מ"ג)16.479.14
זרחן (מ"ג)68.7638.16
אבץ (מ"ג)0.510.28
אשלגן (מ"ג)175.9597.66
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.470.26
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.390.22
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.660.37
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.60.34

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.6% 21.7% 36.2% 38.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.