דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כרובית ממולאת בשר
כרובית ממולאת בשר
כרובית ממולאת בשר
כרובית עם בשר - שילוב מושלם!

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 204 גרם למנה\יחידה (14-16 ממולאים (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לפרק את הכרובית לפרחים גדולים (אפשר גם קטנים) ולהכניס לסיר מים חמים עם המלח. לחלוט את הכרובית למשך כ- 15 דקות ולהעביר למסננת. לחכות שהכרוביות תתקררנה.
  • 2 לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה ולהוסיף את הכוסברה והתבלינים (שכל הטעמים ייפתחו). לערבב היטב את הבשר עם התערובת ולהכניס למקרר לכחצי שעה.
  • 3 למלא כל פרח של כרובית בתערובת הבשר בנדיבות מכל הצדדים (לא לפחד לפתוח את הפרחים של הכרובית ולמלא - הבשר דואג להדביק את הכרובית כדי שלא תיקרע).
  • 4 לטבול את הכרוביות בקערת הביצים הטרופות עם התבלינים, ולאחר מכן לעטוף בפירורי הלחם (חשוב מכל הצדדים).
  • 5 לשמן את נייר האפייה בתבנית בשמן זית ולהניח את פרחי הכרובית. להתיז מעל כל צדדי הפרחים תרסיס שמן זית ולאפות בתנור בחום של 150 מעלות למשך כ- 40-50 דקות.
  • 6 כאשר הכרובית הפכה לקראנצ`ית עם צבע מהמם ניתן להוציא מהתנור (חשוב הקראסט של הכרובית ועדיף יותר מאשר פחות). מתקבלת כרובית ממולאת בשר שניתן להגיש עם טחינה, אבל אני הכי אוהבת להרגיש את הציפוי הפריך בלי כלום!
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות לימור עוזרי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)232114
חלבונים (גרם)16.79 8.24
פחמימות (גרם)2713
מתוכן סוכרים (גרם)2.81 1.38
שומנים (גרם)6.74 3.31
מתוכם שומן רווי (גרם)1.8 0.89
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.01
כולסטרול (מ"ג)83.36 40.91
נתרן (מ"ג)935.57459.21
סיבים תזונתיים (גרם)2.97 1.46
מים (גרם)148.0172.65
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)56.0227.5
ויטמין B (מ"ג)4.222.07
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.210.1
ויטמין B3 (מ"ג)2.441.2
ויטמין B5 (מ"ג)1.060.52
ויטמין B6 (מ"ג)0.370.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)62.8230.83
ויטמין B12 (מק"ג)0.970.48
ויטמין C (מ"ג)50.6324.85
ויטמין D (מק"ג)0.330.16
ויטמין E (מ"ג)0.630.31
ויטמין K (מק"ג)35.0117.19
סידן (מ"ג)37.6318.47
ברזל (מ"ג)1.970.97
מגנזיום (מ"ג)22.8811.23
זרחן (מ"ג)140.4168.92
אבץ (מ"ג)2.741.35
אשלגן (מ"ג)339.22166.5
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.580.29
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.190.09
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.340.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.650.32
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.610.3

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.6% 12.6% 31.4% 50.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.