דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כרובית במילוי בשר בקר

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 653 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הכרובית והמילוי
  • כרובית - יחידה בינונית (1122 גרם)
  • בשר בקר טחון - 500 גרם
    עם מעט שומן כבש - לא חובה
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ במעבד מזון ביחד עם הלחם
  • לחם אחיד פרוס - פרוסה (30 גרם)
    קצוצה עם הבצל - רטובה וסחוטה
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    מגורד דק
  • ביצה - Large
  • בהרט - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • קינמון - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פירורי לחם - 2 כף - סה"כ (22 גרם)
  • פטרוזיליה - כף-קצוץ (5 גרם)
    לא חובה
  • הציפוי והטיגון
  • קמח לבן - כוס (155 גרם)
    לקימוח
  • ביצה - Large
    טרופה - לטבילה של הכרובית
  • רסק עגבניות - כפית (25 גרם)
    לערבוב עם הביצה
  • מים - כף (10 מ"ל)
    לערבוב עם הביצה
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    כמות מוערכת - ראו מידע נוסף
  • הרוטב
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שמן קנולה - 2 כף - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • עגבניה - יחידה בינונית (172 גרם)
  • כרישה - 1/2 גודל ממוצע - סה"כ (100 גרם)
  • תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)
    פרוס
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    פרוס
  • סלרי - כרפס - גבעול (45 גרם)
    פרוס
  • רסק עגבניות -  כף - סה"כ (108 גרם)
    2-3 כפות
  • פפריקה - 1/2 כפית שטוחה
    מתוקה - לפי הטעם
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מים - 2 כוס - סה"כ (480 מ"ל)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לערבב היטב את תערובת הבשר (חוץ מהכרובית כמובן) ולהניח בצד לספיגת הטעמים (לא מטגנים את הבשר לפני המילוי).
  • 2 לפרק את הכרובית לפרחים יפים, ולחתוך באמצע כל פרח כיס למילוי הבשר.
  • 3 להכין קערה עם קמח לבן וקערה עם ביצה טרופה עם מעט רסק עגבניות ומים.
  • 4 לטבול את הכרוביות הממולאות בקמח, אחר כך לטבול בביצה עם הרסק והמים, לטגן בשמן עמוק (ראו מידע נוסף לגבי כמות השמן המוערכת) ולהניח על נייר סופג.
  • 5 הכנת הרוטב: בסיר רחב לטגן את הבצל בשמן. להוסיף את העגבניה, הכרישה, תפוח האדמה, הגזר והסלרי. להוסיף 2-3 כפות רסק עגבניות, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור ומים לבישול.
  • 6 להניח את הכרוביות הממולאות בשר ברוטב ולבשל כשעה. אם נשאר בשר למילוי אפשר למלא חציל, תפוח אדמה או להכין קציצות.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
להגיש לצד קוסקוס ומסייר (סלט ירקות טריפוליטאי חריף).

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת במפרום הכרובית לאחר הטיגון. יש להשתמש בשמן לטיגון עמוק (בערך כוס שמן). שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

- פרסומת -

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)631 קלוריות97 קלוריות
חלבונים34.6 גרם5.3 גרם
פחמימות57 גרם9 גרם
מתוכן סוכרים10.4 גרם1.6 גרם
שומנים30.5 גרם4.7 גרם
מתוכם שומן רווי4.6 גרם0.7 גרם
מתוכם שומן טראנס8.6 מ"ג1.3 מ"ג
כולסטרול147.7 מ"ג22.6 מ"ג
נתרן1.1 גרם0.2 גרם
סיבים תזונתיים7.8 גרם1.2 גרם
מים500.7 גרם76.7 גרם
ליקופן871.8 מק"ג133.5 מק"ג
ויטמין A393.4 מק"ג60.3 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)11 מ"ג1.7 מ"ג
ויטמין B1227.6 מק"ג34.9 מק"ג
ויטמין B2409.5 מק"ג62.7 מק"ג
ויטמין B37 מ"ג1.1 מ"ג
ויטמין B52.2 מ"ג0.3 מ"ג
ויטמין B6979 מק"ג150 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B9128.8 מק"ג19.7 מק"ג
ויטמין B122.8 מק"ג0.4 מק"ג
ויטמין C103.7 מ"ג15.9 מ"ג
ויטמין D0.5 מק"ג0.1 מק"ג
ויטמין E1.4 מ"ג0.2 מ"ג
ויטמין K55.3 מק"ג8.5 מק"ג
סידן99 מ"ג15.2 מ"ג
ברזל4.4 מ"ג0.7 מ"ג
מגנזיום65.5 מ"ג10 מ"ג
זרחן353.4 מ"ג54.1 מ"ג
אבץ6.4 מ"ג1 מ"ג
אשלגן1 גרם0.2 גרם
חומצות שומן רב בלתי רוויות1 גרם0.2 גרם
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3343.8 מ"ג52.7 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6588.7 מ"ג90.2 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות928.5 מ"ג142.2 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 9871.4 מ"ג133.5 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6% 23.5% 26.6% 43.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
אורז אדום

אורז אדום

אורז בסמטי עם ירקות

אורז בסמטי עם ירקות

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

קיפודי אורז ובשר

קיפודי אורז ובשר

ספינג' ביתי

ספינג' ביתי

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪

מה דעתך?