דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעדן לאוהבי הבמבה

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 50 גרם למנה\יחידה (12 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה, עד שמתקבל קצף יציב.
  • 2 מוסיפים את החלמונים, ומעבירים לקערה.
  • 3 מקציפים את השמנת המתוקה, עד לקבלת קצף יציב.
  • 4 מאחדים את הקצפת עם תערובת הביצים והסוכר, ומוסיפים מעט תמצית וניל.
  • 5 בקערה נפרדת, מועכים את הבמבה, ומאחדים עם תערובת הגלידה.
  • 7 אם רוצים את המתכון כעוגה, מעבירים לשתי תבניות מאורכות ושומרים בהקפאה לפחות כ- 7-8 שעות.
  • 8 אם רוצים לאכול כגלידה רגילה וטעימה, ניתן להעביר לכל כלי ולהקפיא כ- 4 שעות.
טיפ למתכון
ניתן לפזר מעל הגלידה פירורי במבה אך יש לקחת בחשבון שהם מתייבשים בהקפאה, לכן אם רוצים אז מומלץ להוסיף את פירורי הבמבה ממש לקראת ההגשה.

אם רוצים מתכון פרווה אז אפשר להחליף את השמנת המתוקה הרגילה בשמנת מתוקה פרווה. במקום הבמבה אפשר לשים 6 כפות גדושות חמאת בוטנים.

- פרסומת -

בואו לבקר באתר של מור

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)178354
חלבונים (גרם)3.01 5.96
פחמימות (גרם)1530
מתוכן סוכרים (גרם)11.27 22.35
שומנים (גרם)11.67 23.15
מתוכם שומן רווי (גרם)5.59 11.1
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)59.71 118.43
נתרן (מ"ג)55.01109.12
סיבים תזונתיים (גרם)0.38 0.76
מים (גרם)7.5815.04
ויטמין A (מק"ג)42.1383.57
ויטמין B (מ"ג)0.861.7
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.541.08
ויטמין B5 (מ"ג)0.150.29
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)17.8835.46
ויטמין B12 (מק"ג)0.170.33
ויטמין C (מ"ג)1.673.31
ויטמין D (מק"ג)0.20.39
ויטמין E (מ"ג)0.571.13
ויטמין K (מק"ג)0.030.06
סידן (מ"ג)5.5711.05
ברזל (מ"ג)0.841.66
מגנזיום (מ"ג)1.212.4
זרחן (מ"ג)19.1738.01
אבץ (מ"ג)0.130.25
אשלגן (מ"ג)14.1828.13
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.37
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.3
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.350.7
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.330.65

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 38.4% 9.9% 50.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.