דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ככה תכינו פסטה ביתית ללא גלוטן בקלות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 98 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להניח בקערת המיקסר עם וו גיטרה/מעבד מזון את כל המרכיבים ולעבד עד לקבלת בצק אחיד וחלק. שימו לב כי הבצק צריך להיות רך אבל לא דביק. במידה ואתם מרגישים כי הבצק קשה מדי - תוסיפו לו עוד מעט מים, במידה והוא דביק - תוסיפו לו עוד מעט קמח.
  • 2 להעביר את הבצק למקרר להתייצבות של כשעתיים. שימו לב: ניתן לעבוד עם הבצק כבר באותו הרגע, אך העבודה תהיה קשה יותר. לאחר שהבצק מתקרר ומתגבש במקרר - יותר נוח לעבוד איתו, לבחירתכם.
  • 3 להוציא את הבצק מהמקרר ולחלק אותו ל- 4 חלקים. לבחור את אחד מהחלקים ולשטח מעט עם הידיים. לרדד במכונת הפסטה וכל פעם לעלות במספר בכדי לקבל את העלה הדק ביותר. סביר להניח שבפעם-פעמיים הראשונות הבצק קצת ייקרע וזה בסדר. לחזור על הפעולה עד שהבצק מתחיל להתאחד וליצור יריעה אחידה ודקה.
  • 4 לאחר שרידדנו את הבצק לעובי הרצוי נוכל ליצור איתו את הצורה שאנחנו רוצים: רביולי/אנלוטי או כל סוג פסטה שתרצו. למי שאין מכונת פסטה ובכל זאת מעוניין להכין - ניתן לרדד עם מערוך, אך שימו לב לעובי וכי אתם מצליחים לרדד דק דק. בנוסף, שימו לב כי אתם עושים זאת בסביבה מקומחת על מנת למנוע הידבקות של הבצק יחד ולהרוס את הצורה שאתם רוצים. כך להכין את כל ארבעת חלקי הבצק.
  • 5 את הפסטה ניתן לבשל ברגע שסיימתם ליצור את הצורה הרצויה: להרתיח מים עם מלח בסיר, וכשהמים מבעבעים להכניס את הפסטה לבישול של כ- 1-2 דקות ולא יותר!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם וו גיטרה/מעבד מזון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ספיר אסייג

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)241246
חלבונים (גרם)6.77 6.89
פחמימות (גרם)4142
מתוכן סוכרים (גרם)0.13 0.13
שומנים (גרם)4.83 4.92
מתוכם שומן רווי (גרם)1.15 1.17
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)126.48 128.73
נתרן (מ"ג)292.07297.27
סיבים תזונתיים (גרם)1.9 1.93
מים (גרם)38.3839.06
ויטמין A (מק"ג)54.455.37
ויטמין B (מ"ג)0.790.8
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.16
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.520.53
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)15.9816.26
ויטמין B12 (מק"ג)0.30.31
ויטמין D (מק"ג)0.70.71
ויטמין E (מ"ג)0.360.36
ויטמין K (מק"ג)0.10.1
סידן (מ"ג)19.5419.88
ברזל (מ"ג)0.60.61
מגנזיום (מ"ג)4.214.28
זרחן (מ"ג)67.3268.52
אבץ (מ"ג)0.440.45
אשלגן (מ"ג)46.9647.8
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.650.66
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.530.54
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.241.27
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.161.18

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.5% 8.8% 12.3% 75.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.1 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.