דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 335 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לחתוך מהכרישה את השורשים ואת החלק הירוק - לזרוק.
  • 2 לשטוף היטב את החלק הלבן.
  • 3 לפרוס את החלק הלבן ולהשרות בקערה מלאה מים ל- 10 דקות. לסנן את הכרישה ולשפוך את המים.
  • 4 להכניס לסיר מתאים, למלא מים ולהרתיח.
  • 5 לחצות את הבצל ולהוסיף גם לסיר.
  • 6 להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולאדות בערך 20 דקות בכלי מכוסה עד שהבצל והכרישה הופכים להיות רכים.
  • 7 להכניס למסננת, לקרר.
  • 8 לסחוט היטב את הכרישה והבצל בידיים ולהכניס למעבד מזון, לטחון ולהעביר לקערה מתאימה.
  • 9 להוסיף לקערה בשר, פירורי לחם, ביצים ותבלינים וללוש ביחד עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 10 להשאיר התערובת למנוחה של 20 דקות לערך.
  • 11 להכין קציצות, לטגן ולהגיש חם.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של בתיה דורון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)337101
חלבונים (גרם)20.5 6.11
פחמימות (גרם)3912
מתוכן סוכרים (גרם)10.15 3.03
שומנים (גרם)11.63 3.47
מתוכם שומן רווי (גרם)2.53 0.75
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)124.3 37.06
נתרן (מ"ג)851.54253.89
סיבים תזונתיים (גרם)4.14 1.23
מים (גרם)257.176.65
ויטמין A (מק"ג)186.5255.61
ויטמין B (מ"ג)6.281.87
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.260.08
ויטמין B3 (מ"ג)3.981.19
ויטמין B5 (מ"ג)0.990.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.740.22
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)139.2641.52
ויטמין B12 (מק"ג)1.760.52
ויטמין C (מ"ג)24.957.44
ויטמין D (מק"ג)0.480.14
ויטמין E (מ"ג)2.090.62
ויטמין K (מק"ג)85.4925.49
סידן (מ"ג)138.2941.23
ברזל (מ"ג)5.771.72
מגנזיום (מ"ג)72.2921.55
זרחן (מ"ג)242.4872.29
אבץ (מ"ג)3.881.16
אשלגן (מ"ג)651.06194.12
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.790.24
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.190.06
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.530.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.870.26
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.820.24

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.5% 15.4% 27.2% 51.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.