דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנה טעימה לאוהבי החציל

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 452 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מניחים את החצילים הפרוסים לאורך (בעובי 1.5 ס"מ) על מגש עם נייר אפייה, מברישים אותם בשמן הזית משני הצדדים, מפזרים את המלח הגס לפי הטעם, מכסים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך כ- 20 דקות. הופכים את הפרוסות ומשאירים בתנור לעוד כ- 15 דקות.
  • 2 טוחנים ביחד את הפלפל החריף, השום והירוקים, מוסיפים את כל שאר מרכיבי המלית לקערה, מערבבים ויוצרים קבבים קטנים. מניחים קבב על כל פרוסת חציל ומגלגלים.
  • 3 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומוזגים לתבנית האפייה. מניחים את גלילות החצילים, מפזרים את עגבניות השרי ולוחצים מעט על הגלילות כדי שהרוטב יכסה אותן.
  • 4 מכסים את התבנית ואופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך כשעה וחצי.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אפייה מתאימה.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של טלי!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)38084
חלבונים (גרם)30.72 6.8
פחמימות (גרם)256
מתוכן סוכרים (גרם)9.9 2.19
שומנים (גרם)18.1 4
מתוכם שומן רווי (גרם)4.64 1.03
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.060.01
כולסטרול (מ"ג)73 16.15
נתרן (מ"ג)917.72202.97
סיבים תזונתיים (גרם)5.51 1.22
מים (גרם)359.979.6
ליקופן (מ"ג)1.550.34
ויטמין A (מק"ג)104.6823.15
ויטמין B (מ"ג)9.352.07
ויטמין B1 (מ"ג)0.20.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.270.06
ויטמין B3 (מ"ג)7.211.59
ויטמין B5 (מ"ג)0.930.21
ויטמין B6 (מ"ג)0.680.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)45.4710.06
ויטמין B12 (מק"ג)2.50.55
ויטמין C (מ"ג)29.216.46
ויטמין E (מ"ג)2.050.45
ויטמין K (מק"ג)88.8819.66
סידן (מ"ג)66.8414.78
ברזל (מ"ג)5.931.31
מגנזיום (מ"ג)60.0913.29
זרחן (מ"ג)264.6858.54
אבץ (מ"ג)7.421.64
אשלגן (מ"ג)771.42170.61
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.40.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.350.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.370.08
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.360.08

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.9% 22.7% 38.6% 31.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.36 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.