דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פחזניות מתוקות
פחזניות מתוקות
פחזניות מתוקות
פחזניות ביתיות מושלמות

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 91 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפחזניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לבשל בסיר את החלב, הסוכר, סוכר הוניל, המלח והחמאה עד להמסה.
  • 2 להסיר מהאש, להוסיף את הקמח, להחזיר לאש ולערבב בכף עץ עד שהתערובת הופכת לכדור בצק שנפרד מדפנות הסיר (פעולה של 1-2 דקות).
  • 3 להסיר שוב מהאש, להעביר אל קערת המיקסר ולערבל כדקה (כך למעשה הבצק מתקרר. חשוב שהבצק לא יהיה חם טרם הוספת הביצים).
  • 4 להוסיף כל פעם ביצה אחת תוך כדי הערבול. את הביצה הרביעית לטרוף, להוסיף מחצית ממנה ולבדוק אם צריך להוסיף את השאר.
  • 5 להעביר את הבצק אל שק זילוף עם צנטר כוכב גדול, ולזלף על נייר אפייה בתבנית את הצורה הרצויה עם מעט מרווחים.
  • 6 לאפות את הפחזניות בחום של 180 מעלות למשך 25-30 דקות (חשוב מאוד: לא לפתוח את התנור בזמן האפייה).
  • 7 לכבות את התנור, לפתוח מעט את הדלת ולקרר את הפחזניות בתנור.
  • 8 הכנת הקרם: להקציף את כל המצרכים עד לקבלת קרם יציב.
  • 9 לחתוך כל פחזנית באמצע לרוחב ולא עד הסוף. למלא בקרם השמנת ולפזר מעל מעט אבקת סוכר (או גנאש שוקולד - מה שאוהבים). מתקבלות פחזניות ביתיות פשוט מושלמות.
  • 10 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם חימום על הגז והקצפה. השתמשתי בכוס מדידה 240 מ"ל.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני קונאשוילי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)237260
חלבונים (גרם)4.28 4.68
פחמימות (גרם)1617
מתוכן סוכרים (גרם)5.91 6.46
שומנים (גרם)17.44 19.08
מתוכם שומן רווי (גרם)10.06 11.01
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.420.46
כולסטרול (מ"ג)103.95 113.74
נתרן (מ"ג)92.01100.68
מים (גרם)11.5112.6
ויטמין A (מק"ג)24.1826.46
ויטמין B (מ"ג)0.350.39
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.230.25
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.17.77
ויטמין B12 (מק"ג)0.130.15
ויטמין D (מק"ג)0.310.34
ויטמין E (מ"ג)0.160.17
ויטמין K (מק"ג)0.050.05
סידן (מ"ג)35.2238.54
ברזל (מ"ג)0.270.29
מגנזיום (מ"ג)1.811.99
זרחן (מ"ג)29.9232.74
אבץ (מ"ג)0.20.21
אשלגן (מ"ג)20.9822.96
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.290.32
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.240.26
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.550.61
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.520.56

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 46.4% 11.4% 42.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.87 (0.87 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.