דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגה טעימה לצליאקים לצד הקפה

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 81 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 להקציף את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף תפוח ובהיר. להוסיף את שאר מרכיבי העוגה מלבד הקמח התופח, לבסוף להוסיף אותו ולהמשיך להקציף עד שהוא נטמע לגמרי.
  • 2 מעבירים אל תבנית מתאימה ואופים בתנור במצב סטטי בחום של 170 מעלות למשך כ- 30-45 דקות או עד שקיסם ננעץ בעוגה יוצא יבש. להניח להצטננות.
  • 3 לאחר שהעוגה הצטננה יש להכין את הקצפת: להקציף בקערת המיקסר את השמנת המתוקה, החלב, אינסטנט הפודינג והנוטלה על מהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה.
  • 4 למרוח את הקצפת על עוגת הוניל ולהעביר לקירור. ניתן להוסיף מעל סוכריות שוקולד, סוכריות צבעוניות, קוקוס, גרידת שוקולד או מה שאוהבים.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במקום חלב ניתן להשתמש בתחליפים כמו חלב סויה, חלב שיבולת שועל, חלב שקדים וכדומה.

ציוד נדרש: תבנית מלבנית 28x22 או תבנית בקוטר 22-20 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ספיר אסייג

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)254313
חלבונים (גרם)3.65 4.5
פחמימות (גרם)2227
מתוכן סוכרים (גרם)12.72 15.69
שומנים (גרם)16.85 20.78
מתוכם שומן רווי (גרם)5.44 6.7
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.370.45
כולסטרול (מ"ג)67.11 82.78
נתרן (מ"ג)94.27116.3
סיבים תזונתיים (גרם)0.22 0.27
מים (גרם)9.7212
ויטמין A (מק"ג)20.425.17
ויטמין B (מ"ג)0.30.37
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.20.24
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.997.39
ויטמין B12 (מק"ג)0.110.14
ויטמין D (מק"ג)0.260.32
ויטמין E (מ"ג)0.130.17
ויטמין K (מק"ג)0.040.05
סידן (מ"ג)48.9760.41
ברזל (מ"ג)0.260.32
מגנזיום (מ"ג)1.652.04
זרחן (מ"ג)56.2569.38
אבץ (מ"ג)0.160.2
אשלגן (מ"ג)17.7821.93
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.240.3
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.24
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.470.58
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.430.54

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 39.4% 8.5% 51.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.66 (0.66 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.