דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פסטה ברוטב סלק
פסטה ברוטב סלק
פסטה ברוטב סלק
פסטה סלק שאוכלים עם העיניים

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 209 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן (איזו פסטה שאוהבים).
  • 2 לטחון בבלנדר מוט או במעבד מזון את כל מרכיבי רוטב הסלק עד לקבלת רוטב חלק ללא גושים (אם הרוטב מסמיך אז להוסיף קצת מים).
  • 3 למזוג את הרוטב לסיר או למחבת, לבשל כ- 5 דקות, להוסיף את הפסטה והפרמזן, לערבב היטב ולבשל למשך כ- 2 דקות.
  • 4 להוסיף ממי בישול הפסטה עד למרקם הרצוי ולהגיש פסטה ברוטב סלק עם מלא פרמזן מלמעלה!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף גם פטרוזיליה קצוצה או גבינת עיזים מעל המנה.

ציוד נדרש: בלנדר מוט או מעבד מזון.

הערך התזונתי לא כולל את הפטרוזיליה (לא חובה להוסיף) ואת גבינת הפרמזן שמפזרים מעל המנה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טחינה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של ירון!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)490234
חלבונים (גרם)16.33 7.81
פחמימות (גרם)7837
מתוכן סוכרים (גרם)9.98 4.77
שומנים (גרם)11.76 5.62
מתוכם שומן רווי (גרם)6.35 3.03
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.250.12
כולסטרול (מ"ג)29.4 14.05
נתרן (מ"ג)482.86230.81
סיבים תזונתיים (גרם)4.53 2.16
מים (גרם)41.8119.99
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.990.47
ויטמין B (מ"ג)0.340.16
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.160.08
ויטמין B5 (מ"ג)0.070.03
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)38.5618.43
ויטמין C (מ"ג)1.760.84
ויטמין E (מ"ג)0.020.01
ויטמין K (מק"ג)0.260.12
סידן (מ"ג)155.774.43
ברזל (מ"ג)0.420.2
מגנזיום (מ"ג)11.615.55
זרחן (מ"ג)18.849.01
אבץ (מ"ג)0.170.08
אשלגן (מ"ג)148.4370.95
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.1% 10.6% 14.7% 70.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.