דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בצק פוקצ`ה קל להכנה
בצק פוקצ`ה קל להכנה
פוקצ`ות מושלמות לאירוח

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 205 גרם למנה\יחידה (8-10 פוקצ`ות (תלוי בגודל))

  • הבצק
  • קמח לפיצה ופוקצ`ה - אריזת נייר (1000 גרם)
    או קמח לבן רגיל
  • שמרים יבשים - כף (11 גרם)
  • סוכר -  כפות שטוחות
    1.5-2 כפות (או דבש)
  • שמן זית - 3.5 כפות - סה"כ (35 מ"ל)
    3-4 כפות (איכותי)
  • מים -  כוסות - סה"כ (600 מ"ל)
    פושרים
  • מלח - כף שטוחה
  • למריחה (לפני ואחרי האפייה)
  • שמן זית - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    לפי הצורך (איכותי)
  • התוספות מעל
  • מלח גס - 4.5 כפיות שטוחות
    כ- 1/2 כפית לכל פוקצ`ה
  • רוזמרין - 4 גבעולים - סה"כ (8 גרם)
    או תימין/עשבי תיבול יבשים
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להתחיל לערבל את הקמח, השמרים והסוכר בקערת המיקסר עם וו לישה, להוסיף את שמן הזית ואת המים בהדרגה ולפי הצורך (הבצק צריך לצאת חלק ומעט דביק). לקראת הסוף להוסיף את המלח ולערבל עוד כדקה (סה"כ לישה של כ- 10 דקות במהירות נמוכה-בינונית).
  • 2 לסדר את כדור הבצק בצורה יפה בקערת זכוכית משומנת במעט שמן זית, ולהניח מכוסה להתפחה של כשעה או עד להכפלת הנפח.
  • 3 להוציא את האוויר מהבצק, ללוש מעט ידנית, לעצב שוב לכדור ולהניח מכוסה בקערה להתפחה נוספת של כחצי שעה או עד להכפלת הנפח.
  • 4 לחמם מראש את התנור לחום של 180-200 מעלות (חום עליון-תחתון).
  • 5 לעצב פוקצ`ות בצורה שרוצים (אנחנו אוהבים לעצב אותן ארוכות ודקות), להניח בתבנית התנור המרופדת בנייר אפייה (בשלב זה מומלץ להניח מכוסה להתפחה נוספת של כחצי שעה אך לא חובה), לשמן בשמן הזית ולפזר את התוספות שאוהבים.
  • 6 לאפות בתנור החם למשך כ- 15-20 דקות או עד שהפוקצ`ות מוכנות (תלוי בסוג התנור, רצוי תבנית אחת בתנור בכל פעם). למי שיש טאבון - אפשרי בהחלט (זמן האפייה מתקצר משמעותית בשל החום הגבוה).
  • 7 בסיום האפייה למרוח מעל הפוקצ`ות עוד שמן זית ולהגיש חם ביחד עם צלוחית שמן זית וקרם בלסמי מצומצם, מטבל עגבניות ושום קונפי.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשלב בפוקצ`ות גם ירקות שונים כמו פרוסות בטטה, זוקיני, חצילים, עגבניות ועוד.
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של גיא צורף

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)547266
חלבונים (גרם)11.67 5.68
פחמימות (גרם)8642
מתוכן סוכרים (גרם)3.09 1.5
שומנים (גרם)17.08 8.31
מתוכם שומן רווי (גרם)2.45 1.19
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.090.04
נתרן (מ"ג)2,1041,024
סיבים תזונתיים (גרם)0.46 0.22
מים (גרם)67.2132.71
ויטמין A (מק"ג)1.30.63
ויטמין B (מק"ג)21.4310.43
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)0.010
ויטמין B5 (מ"ג)0.010
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.970.47
ויטמין C (מ"ג)0.190.09
סידן (מ"ג)5.32.58
ברזל (מ"ג)0.070.03
מגנזיום (מ"ג)1.490.73
זרחן (מ"ג)0.590.29
אבץ (מ"ג)0.020.01
אשלגן (מ"ג)6.152.99
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 14.9% 10.2% 74.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.