דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעדן לחובבי הטפיוקה

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 620 גרם למנה\יחידה (3 כוסות הגשה גדולות)

  • הטפיוקה
  • פניני טפיוקה - 135 גרם
    3/4 כוס
  • סוכר - 1/2 כוס
  • קרם קוקוס - 700 מ"ל
  • מים - כוס (240 מ"ל)
  • קרם המנגו
  • מנגו - יחידה בינונית (246 גרם)
    בשל וחתוך לקוביות
  • סלט הפירות הרענן
  • אננס - 1/2 גודל ממוצע - חלקים אכילים - סה"כ (325 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • מנגו - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (123 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 שמים בסיר את הטפיוקה, הסוכר, קרם הקוקוס והמים (לא מבשלים עדיין! נותנים לתערובת לעמוד במשך כ- 40 דקות לספיגה).
  • 2 בזמן ההמתנה טוחנים בינתיים את המנגו בבלנדר עד שמתקבל קרם חלק (בלי להוסיף נוזלים).
  • 3 מביאים את סיר הטפיוקה לרתיחה, מנמיכים ומבשלים על אש נמוכה למשך כ- 10-15 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד. כשהטפיוקה שקופה יחסית ורכה - מכבים את האש (אפשר לטעום).
  • 4 יוצרים את הקינוח: בכל כוס - שכבת טפיוקה, שכבת מנגו ושוב שכבת טפיוקה. משאירים מקום לסלט פירות שמגיע בהמשך.
  • 5 מכסים כל כוס בניילון נצמד ומעבירים לקירור לפחות לשעתיים.
  • 6 רגע לפני ההגשה - מוסיפים מלמעלה סלט פירות טרי שאוהבים.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: כוסות הגשה נאות לקינוח.

זמן ההכנה כולל את זמן קירור הטפיוקה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של אור!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)932150
חלבונים (גרם)8.19 1.32
פחמימות (גרם)11819
מתוכן סוכרים (גרם)64.28 10.37
שומנים (גרם)50.86 8.21
מתוכם שומן רווי (גרם)47.22 7.62
מתוכם שומן טראנס (גרם)1.170.19
נתרן (מ"ג)41.046.62
סיבים תזונתיים (גרם)5.23 0.84
מים (גרם)273.5944.15
ויטמין A (מק"ג)49.998.07
ויטמין B (מ"ג)2.280.37
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.260.2
ויטמין B5 (מ"ג)0.430.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.290.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)36.725.93
ויטמין C (מ"ג)85.8513.85
ויטמין E (מ"ג)1.40.23
ויטמין K (מק"ג)763.5123.21
סידן (מ"ג)29.084.69
ברזל (מ"ג)0.480.08
מגנזיום (מ"ג)24.874.01
זרחן (מ"ג)22.23.58
אבץ (מ"ג)0.190.03
אשלגן (מ"ג)310.5650.12
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.140.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.01

מתכונים חלופיים

המלצות AI

ניתן להתייעץ ולקבל משוב על המתכון.
רוצים לקבל עזרה מדיאטנית ה-AI שלנו? משף ה-AI שלנו?

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.9% 27.9% 4.5% 64.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.42 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.