דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלפיקון עוף
סלפיקון עוף

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 385 גרם למנה\יחידה (6 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 חותכים את תפוחי האדמה והביצים הקשות לקוביות קטנות ושמים בקערה פשוטה וגדולה.
  • 2 חותכים את החסה לרצועות דקות ומוסיפים לקערה, רצוי בסכין פלסטיק, זה מונע את השחרת החסה.
  • 3 מוסיפים את שאריות העוף (עוף מבושל וחתוך) ומערבבים קלות.
  • 4 מוסיפים את השמן, המיונז, מלח ופלפל שחור.
  • 5 מערבבים היטב.
  • 6 מעבירים לקערת הגשה.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף מלפפון חמוץ וגזר מבושל חתוכים לקוביות קטנות. ניתן להמיר את העוף ב- 2-3 קופסאות טונה קטנות.

בדרך כלל נשאר לי עוף מהמרק, זה פתרון מצוין בשבילו. סלפיקון זה מאכל דרום אמריקאי. למדתי להכין את הגירסה הזאת מחמותי. הסלט נותן פתרון לשאריות עוף מבושל או צלוי. זה בעצם סלט תפוחי אדמה עם תוספות. הסלט טעים ומשביע.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)430112
חלבונים (גרם)17.38 4.51
פחמימות (גרם)5615
מתוכן סוכרים (גרם)3.09 0.8
שומנים (גרם)15.67 4.07
מתוכם שומן רווי (גרם)2.69 0.7
כולסטרול (מ"ג)105.95 27.51
נתרן (מ"ג)427.95111.11
סיבים תזונתיים (גרם)5.9 1.53
מים (גרם)290.6875.47
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)248.5264.52
ויטמין B (מ"ג)10.462.71
ויטמין B1 (מ"ג)0.340.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.240.06
ויטמין B3 (מ"ג)6.761.75
ויטמין B5 (מ"ג)2.080.54
ויטמין B6 (מ"ג)0.940.24
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)101.6126.38
ויטמין B12 (מק"ג)0.320.08
ויטמין C (מ"ג)31.748.24
ויטמין D (מק"ג)0.460.12
ויטמין E (מ"ג)0.380.1
ויטמין K (מק"ג)57.0414.81
סידן (מ"ג)52.9713.75
ברזל (מ"ג)1.970.51
מגנזיום (מ"ג)71.1518.47
זרחן (מ"ג)220.8157.33
אבץ (מ"ג)1.740.45
אשלגן (מ"ג)1,111288.39
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.030.27
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.110.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.80.21
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.690.44
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.470.38

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.2% 16.5% 18.3% 59%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.