דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

22 מנות/יחידות, 150 גרם למנה\יחידה (20-24 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • לעוגה:
  • 1 לשים את כל המצרכים (קמח, אבקת אפייה, סוכר וניל, תמצית וניל, 2 כוסות סוכר, קקאו, שמן, חלב וביצים) בקערה מלבד כוס המים הרותחים. לערבב עד לקבלת קרם אחיד וחלק.
  • 2 להוסיף את המים הרותחים ולערבב.
  • 3 לשמן תבנית אפייה עם ספריי השמן ולצקת את הקרם. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך 55 דקות.
  • 4 לצנן.
  • לסירופ:
  • 1 להרתיח את כל החומרים (כוס סוכר, כוס מים וכף מיץ לימון) כ- 20 דקות עד לסמיכות קלה.
  • 2 לצנן מעט, לחצות את העוגה לשניים, לזלף על החצי התחתון סירופ, לשים מעל את החלק העליון ולזלף שוב מסביב לעוגה.
  • לקרם:
  • 1 להקציף את כל החומרים יחד (אבקת סוכר, כף מיץ לימון, חלבון ביצה ו- 3 טיפות של צבע מאכל צהוב) כ- 10 דקות עד שמתקבל קרם חזק ואחיד.
  • 2 למרוח מעט מאוד קרם (ממש שכבה דקה) מסביב לעוגה ומעליה.
  • לציפוי:
  • 1 לרדד בצק סוכר ולסדר בצורה יפה ואחידה על העוגה.
  • 2 את הקרם שנותר לנו, לשים בשקית זילוף ולקשט מעל.
  • לקישוט:
  • 1 לסדר סוכריות גומי מסביב לעוגה (להדביק אותם בעזרת מעט קרם או שוקולד למריחה).
  • 2 להניח את כפיות השוקולד מעל הקרם ולזרות מסביב מעט סוכריות שוקולד.
  • 3 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית קפיצית עגולה מספר 26.

הסימון התזונתי אינו כולל את כפיות השוקולד.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של מזל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)447299
חלבונים (גרם)7.23 4.83
פחמימות (גרם)8859
מתוכן סוכרים (גרם)31.39 20.99
שומנים (גרם)8.24 5.51
מתוכם שומן רווי (גרם)0.93 0.62
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)40.05 26.78
נתרן (מ"ג)142.8595.52
סיבים תזונתיים (גרם)0.06 0.04
מים (גרם)28.4819.04
ויטמין A (מק"ג)16.8811.29
ויטמין B (מ"ג)0.390.26
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.170.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.188.14
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.06
ויטמין C (מ"ג)1.480.99
ויטמין D (מק"ג)0.220.14
ויטמין E (מ"ג)0.110.07
ויטמין K (מק"ג)0.030.02
סידן (מ"ג)30.4920.39
ברזל (מ"ג)0.70.47
מגנזיום (מ"ג)1.691.13
זרחן (מ"ג)37.9125.35
אבץ (מ"ג)0.140.09
אשלגן (מ"ג)19.0912.77
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.210.14
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.170.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.390.26
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.360.24

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 8% 7% 84.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.09 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.