דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
גרנולה ביתית עשירה
גרנולה ביתית עשירה

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 112 גרם למנה\יחידה (מנה = כוס. 10-12 כוסות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לקלות את השומשום עד להזהבה, להוסיף את הקוואקר ולהמשיך לקלות עוד 5 דקות.
  • 2 להוסיף את יתר המצרכים ולהמשיך לקלות על אש קטנה עוד כ- 10 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד.
  • 3 לחמם תנור מראש ל- 170 מעלות.
  • 4 להניח על תבנית נייר אפייה, לשפוך את כל תכולת המחבת ולשטח.
  • 5 לאפות במשך 25 דקות, לא יותר (לערבב פעמיים לפחות תוך כדי).
  • 6 לצנן.
  • 7 הסירופ - לחמם במחבת עד להמסה.
  • 8 להעביר את כל המצרכים האפויים לקערה גדולה, לצקת מעליהם את הסירופ ולערבב.
  • 9 להוסיף לקערה את כל הפירות היבשים ולערבב (להשתמש ב- 2 כפות צימוקים לבנים ו- 2 כפות צימוקים שחורים).
  • 10 מדי פעם לערבב, כך במשך שעתיים לפחות עד להתייבשות מלאה.
  • 11 לשמור בכלי סגור במקרר.
  • 12 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם קלייה. יוצאת צנצנת יחסית גדולה אך היא נטרפת תוך יומיים.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של מזל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)524468
חלבונים (גרם)12.12 10.83
פחמימות (גרם)5347
מתוכן סוכרים (גרם)17.97 16.06
שומנים (גרם)31.87 28.48
מתוכם שומן רווי (גרם)5.28 4.71
כולסטרול (מ"ג)11.18 9.99
נתרן (מ"ג)34.1730.53
סיבים תזונתיים (גרם)6.41 5.73
מים (גרם)4.33.84
ויטמין A (מק"ג)0.550.49
ויטמין B (מ"ג)0.640.57
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.290.26
ויטמין B5 (מ"ג)0.120.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.10.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.387.49
ויטמין C (מ"ג)0.740.66
ויטמין E (מ"ג)0.850.76
ויטמין K (מק"ג)1.481.32
סידן (מ"ג)80.0571.53
ברזל (מ"ג)2.11.87
מגנזיום (מ"ג)19.9817.85
זרחן (מ"ג)50.0744.74
אבץ (מ"ג)0.460.41
אשלגן (מ"ג)176.64157.85
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.831.63
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.06
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.771.58
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.844.33
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.84.29

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.2% 31% 11.8% 51%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.49 (0.55 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.