דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מאפה גבינה ופטריות מקמח מלא
מאפה גבינה ופטריות מקמח מלא

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 80 גרם למנה\יחידה (כ- 24 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערה גדולה יש לעבד את מרכיבי הבצק לבצק חלק ואחיד - קמח, חמאה רכה, גבינה לבנה וקורט מלח.
  • 2 יש לרפד את תבנית האפייה של התנור בנייר אפייה ולשטח את הבצק באופן שווה ויפה.
  • 3 במחבת חמה עם 2 כפות השמן יש לטגן את הבצל הפרוס לרצועות עד להזהבה.
  • 4 להוסיף את הפלפל האדום הפרוס גם כן לרצועות, אחר כך את הפטריות והשום הכתוש ולהמשיך לטגן עד לצריבה קלה.
  • 5 להוסיף קורט מלח ופלפל שחור ולערבב. להניח בצד לצינון קל.
  • 6 לאחר שהירקות הצטננו מעט, יש לפזר אותם מעל לבצק בתבנית באופן שווה ואחיד.
  • 7 לפזר מעל את הגבינה הצהובה המגוררת (לפי הטעם).
  • 8 להעביר לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 35 דקות בערך, עד להזהבה יפה של המאפה.
  • 9 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות רות פוזדירקה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)125157
חלבונים (גרם)4.39 5.48
פחמימות (גרם)1013
מתוכן סוכרים (גרם)1.17 1.46
שומנים (גרם)7.02 8.77
מתוכם שומן רווי (גרם)3.66 4.57
כולסטרול (מ"ג)18.06 22.55
נתרן (מ"ג)164.81205.8
סיבים תזונתיים (גרם)0.45 0.56
מים (גרם)23.4929.33
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)22.6728.3
ויטמין B (מ"ג)0.20.25
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.090.12
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.045.05
ויטמין C (מ"ג)2733.72
ויטמין D (מק"ג)0.050.07
ויטמין E (מ"ג)0.260.32
ויטמין K (מק"ג)0.891.11
סידן (מ"ג)51.2463.99
ברזל (מ"ג)0.110.14
מגנזיום (מ"ג)4.365.44
זרחן (מ"ג)6.918.63
אבץ (מ"ג)0.040.06
אשלגן (מ"ג)44.4155.46
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2% 31.7% 19.8% 46.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.48 (0.49 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.