דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לצ`ו
לצ`ו
שקשוקה מהמטבח ההונגרי

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 620 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 קוצצים דק את הפלפלים והבצל, ומרסקים את הקישואים בפומפיה.
  • 2 מחממים שמן בסיר. חורכים מעט את הירקות בסיר על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב, למשך כ- 3-4 דקות עד שהם מזהיבים מעט.
  • 3 מנמיכים את האש, מכסים את הסיר וממשיכים לאדות עד לריכוך של הפלפלים (כ- 10-15 דקות). מערבבים מדי פעם.
  • 4 מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, הפלפל הלבן, הפפריקה והמלח לפי הטעם ובוחשים היטב. מגבירים את האש לבינונית-גבוהה, וממשיכים לבשל בסיר פתוח כ- 5 דקות.
  • 5 טורפים את הביצים ומוסיפים אותם לסיר תוך כדי ערבוב, וממשיכים לבשל על אש בינונית למשך כ- 5 דקות.
  • 6 לחילופין, אפשר להכין את השקשוקה בסגנון הקלאסי (מרוקאי/טריפוליטאי). בסיר רחב או מחבת, את הביצים שוברים ישר על הבלילה מבלי לערבב, וממשיכים לאדות על אש נמוכה בסיר מכוסה כ- 10 דקות.
  • 7 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)38462
חלבונים (גרם)16 2.58
פחמימות (גרם)498
מתוכן סוכרים (גרם)15.46 2.5
שומנים (גרם)16.53 2.67
מתוכם שומן רווי (גרם)2.64 0.43
כולסטרול (מ"ג)248.98 40.18
נתרן (מ"ג)459.7774.2
סיבים תזונתיים (גרם)6.63 1.07
מים (גרם)471.1776.04
ויטמין A (מק"ג)187.5130.26
ויטמין B (מ"ג)5.720.92
ויטמין B1 (מ"ג)0.280.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.620.1
ויטמין B3 (מ"ג)2.180.35
ויטמין B5 (מ"ג)1.440.23
ויטמין B6 (מ"ג)1.070.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)120.9419.52
ויטמין B12 (מק"ג)0.760.12
ויטמין C (מ"ג)165.7926.76
ויטמין D (מק"ג)0.50.08
ויטמין E (מ"ג)2.150.35
ויטמין K (מק"ג)22.453.62
סידן (מ"ג)107.217.3
ברזל (מ"ג)3.350.54
מגנזיום (מ"ג)72.8411.75
זרחן (מ"ג)264.1442.63
אבץ (מ"ג)1.740.28
אשלגן (מ"ג)1,081174.52
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.390.22
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.170.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.110.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.360.38
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.140.35

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.5% 18.7% 18.1% 55.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?