דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט חובה בעת הגשת הראשונות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 182 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות)

  • עגבנייה - 10 יחידות בינוניות - סה"כ (1.72 ק"ג)
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
  • פלפל צהוב - יחידה בינונית (122 גרם)
  • פלפל ירוק חריף -  יחידות בינוניות - סה"כ (123 גרם)
    1-2 פלפלים חריפים
  • שום -  שיניים
    2-3 שיני שום כתושות
  • מלח - קורט
  • שמן קנולה -  כפות - סה"כ (15 מ"ל)
    1-2 כפות שמן קנולה
  • פלפל כתום - יחידה אחת
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקלות על האש את העגבניות ואת הפלפלים.
  • 2 לצנן בכלי מכוסה.
  • 3 לקלף את הפלפלים ואת העגבניות.
  • 4 לקצוץ את העגבניות והפלפלים לקוביות קטנות.
  • 5 להוסיף שום כתוש, מלח ושמן.
  • 6 לבחוש היטב.
  • 7 להמתין חצי שעה ולטעום שנית.
  • 8 לתבל בהתאם לטעם האישי.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אם לא אוהבים את הסלט חריף - להפחית את כמות הפלפל החריף והשום.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. הערך התזונתי לא כולל את הפלפל הכתום.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ברוריה קטלב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)4927
חלבונים (גרם)1.9 1.05
פחמימות (גרם)95
מתוכן סוכרים (גרם)4.78 2.63
שומנים (גרם)1.39 0.76
מתוכם שומן רווי (גרם)0.11 0.06
נתרן (מ"ג)81.8444.95
סיבים תזונתיים (גרם)1.46 0.8
מים (גרם)168.692.59
ליקופן (מ"ג)4.362.39
ויטמין A (מק"ג)64.1335.22
ויטמין B (מ"ג)1.630.89
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.030.57
ויטמין B5 (מ"ג)0.230.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.210.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)26.1414.36
ויטמין C (מ"ג)103.0156.57
ויטמין E (מ"ג)1.130.62
ויטמין K (מק"ג)6.293.45
סידן (מ"ג)22.812.52
ברזל (מ"ג)1.240.68
מגנזיום (מ"ג)18.5910.21
זרחן (מ"ג)52.2928.72
אבץ (מ"ג)0.280.16
אשלגן (מ"ג)400.32219.86
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.7% 10.2% 14% 65.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.