דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט פיקנטי עם חצילים ופלפלים

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 367 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 חותכים את החצילים לפרוסות, ממליחים ומניחים בצד "להזיע" כחצי שעה. בינתיים חותכים מראש את הבצל לפרוסות, את הפלפלים לרצועות ואת הפטרוזיליה והכוסברה קוצצים.
  • 2 מטגנים את פרוסות החצילים עד להזהבה משני הצדדים עם כ- 5 כפות שמן, ומוציאים לנייר סופג.
  • 3 מטגנים בסיר רחב עם כ- 3 כפות שמן נוספות את הבצל, הפלפלים, השום והפלפל החריף עד להזהבה.
  • 4 מוסיפים את החצילים ומערבבים עד שהחצילים נחתכים בזמן הערבוב.
  • 5 מוסיפים את רכז הרימונים והתבלינים, ומשפרים טעמים אם צריך.
  • 6 מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות וממשיכים לטגן היטב.
  • 7 מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה עד שהכל מתרכך. אם חסרים נוזלים מוסיפים כרבע כוס מים בלבד.
  • 8 מגישים חם או קר.
  • 9 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את תערובת התבלינים הגרוזינית ואת הפלפל הכתום. שיטת ההכנה כוללת גם בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו לדף הפייסבוק של רחלי בזוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)26071
חלבונים (גרם)4.25 1.16
פחמימות (גרם)308
מתוכן סוכרים (גרם)12.66 3.45
שומנים (גרם)15.57 4.25
מתוכם שומן רווי (גרם)1.26 0.34
נתרן (מ"ג)871.01237.46
סיבים תזונתיים (גרם)6.55 1.79
מים (גרם)309.9784.51
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)207.7656.64
ויטמין B (מ"ג)3.290.9
ויטמין B1 (מ"ג)0.230.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.860.51
ויטמין B5 (מ"ג)0.40.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.590.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)72.3119.71
ויטמין C (מ"ג)215.7358.81
ויטמין E (מ"ג)2.380.65
ויטמין K (מק"ג)229.4462.55
סידן (מ"ג)69.3918.92
ברזל (מ"ג)2.220.6
מגנזיום (מ"ג)46.512.68
זרחן (מ"ג)90.1924.59
אבץ (מ"ג)0.720.2
אשלגן (מ"ג)642.02175.03
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.340.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.30.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.120.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.120.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.6% 27.5% 7.5% 53.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.45 (0.56 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.