דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 235 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 חותכים את החציל, העגבניה, הפלפל האדום, הבצל והשום (פרוסות שום מ- 8 שיניים) לקוביות קטנות של בערך 1 ס"מ, מעבירים למחבת גדולה עם השמן ומבשלים על אש קטנה בין שעה שעה וחצי.
  • 2 לקראת הסוף, 10 דקות לפני סיום הבישול, קוצצים את צרור הפטרוזיליה ומעבירים למחבת.
  • 3 מקררים מעט ומכינים את הרוטב מכף סוכר, 2 כפות חומץ בלסמי וכפית מלח מערבבים עם הירקות המבושלים ומעבירים לקופסת אחסון (עדיף מזכוכית) למקרר.
  • 4 אוכלים את הסלט רק כשהוא קר.
  • 5 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של Rebeka Ben Haim

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)349148
חלבונים (גרם)3.02 1.28
פחמימות (גרם)198
מתוכן סוכרים (גרם)8.97 3.81
שומנים (גרם)30.57 13
מתוכם שומן רווי (גרם)2.3 0.98
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.120.05
נתרן (מ"ג)718.76305.59
סיבים תזונתיים (גרם)4.85 2.06
מים (גרם)179.576.32
ליקופן (מ"ג)0.890.38
ויטמין A (מק"ג)169.1971.93
ויטמין B (מ"ג)2.61.1
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.04
ויטמין B3 (מ"ג)1.40.6
ויטמין B5 (מ"ג)0.520.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.380.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)76.4432.5
ויטמין C (מ"ג)88.7437.73
ויטמין E (מ"ג)6.392.72
ויטמין K (מק"ג)402.44171.11
סידן (מ"ג)7130.19
ברזל (מ"ג)2.10.89
מגנזיום (מ"ג)34.6614.74
זרחן (מ"ג)72.7530.93
אבץ (מ"ג)0.680.29
אשלגן (מ"ג)523.81222.71
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)8.613.66
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)2.771.18
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)5.842.48
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)19.088.11
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)18.617.91

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.5% 53.7% 5.3% 32.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.42 (1.83 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.