דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק סולת מהמטבח המרוקאי

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 323 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מטגנים בסיר את הבצל בשמן עד להזהבה. מוסיפים את השום לעוד כ- 2 דקות טיגון. מוסיפים גם את התבלינים ומערבבים. מוסיפים 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
  • 2 מוסיפים את הכוסברה הקצוצה והסולת, ומערבבים לעוד כ- 10-15 דקות.
  • 3 כמה דקות לפני הסוף טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מתקבל מרק סולת קל וטעים!
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
את הסולת מפזרים בסיר בעזרת האצבעות ולא ישר לשפוך מהכוס כדי שלא יווצרו גושים בסיר.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)7724
חלבונים (גרם)1.69 0.52
פחמימות (גרם)113
מתוכן סוכרים (גרם)0.89 0.28
שומנים (גרם)2.97 0.92
מתוכם שומן רווי (גרם)0.19 0.06
כולסטרול (מ"ג)0.23 0.07
נתרן (מ"ג)483.71149.82
סיבים תזונתיים (גרם)0.43 0.13
מים (גרם)303.6594.05
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)4.831.49
ויטמין B (מק"ג)0.262.51
ויטמין B1 (מ"ג)0.010
ויטמין B2 (מ"ג)0.010
ויטמין B3 (מ"ג)0.080.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.040.01
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.771.17
ויטמין C (מ"ג)2.050.63
ויטמין E (מ"ג)0.050.02
ויטמין K (מק"ג)4.721.46
סידן (מ"ג)18.25.64
ברזל (מ"ג)0.270.08
מגנזיום (מ"ג)6.532.02
זרחן (מ"ג)11.083.43
אבץ (מ"ג)0.110.04
אשלגן (מ"ג)55.0717.06
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 18.3% 10.4% 68.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.