דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כרעי עוף בתנור עם זיתים
כרעי עוף בתנור עם זיתים
ארוחת צהריים משביעה וטעימה

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 443 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מנקים את העוף היטב ומניחים אותו בתבנית.
  • 2 לפזר על התבנית את הזיתים, הכוסברה, השום והלימון (הלימון חתוך לקוביות - ניתן להכין בכבישה ביתית).
  • 3 בקערה נפרדת מערבבים את כל התבלינים (2 כפות פפריקה, כורכום, פלפל שחור ומלח), המים והשמן.
  • 4 את הרוטב לפזר על התבנית בצורה שווה.
  • 5 לעסות את חלקי העוף בידיים.
  • 6 לפזר על העוף כף פפריקה אדומה ומעט מלח - כמו בתמונה.
  • 7 אופים בתנור בחום 180 מעלות כשעה עטוף בנייר כסף. להסיר את נייר הכסף ולאפות עוד חצי שעה בלעדיו, עד להשחמת העוף.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש את המנה בתוספת אורז לבן.

הערך התזונתי לא כולל את הלימון המרוקאי המוחמץ. ניתן להכין את הלימון בכבישה ביתית קלה - יוצא מעדן!

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)785177
חלבונים (גרם)98.49 22.24
פחמימות (גרם)72
מתוכן סוכרים (גרם)0.44 0.1
שומנים (גרם)37.89 8.56
מתוכם שומן רווי (גרם)5.96 1.35
כולסטרול (מ"ג)308 69.55
נתרן (מ"ג)1,374310.25
סיבים תזונתיים (גרם)1.52 0.34
מים (גרם)265.0559.85
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)163.9337.02
ויטמין B (מ"ג)21.244.8
ויטמין B1 (מ"ג)0.230.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.820.18
ויטמין B3 (מ"ג)15.623.53
ויטמין B5 (מ"ג)3.530.8
ויטמין B6 (מ"ג)1.010.23
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)40.179.07
ויטמין B12 (מק"ג)0.840.19
ויטמין C (מ"ג)7.981.8
ויטמין D (מק"ג)0.440.1
ויטמין E (מ"ג)1.960.44
ויטמין K (מק"ג)61.4113.87
סידן (מ"ג)67.2515.19
ברזל (מ"ג)6.031.36
מגנזיום (מ"ג)84.8119.15
זרחן (מ"ג)552.35124.73
אבץ (מ"ג)10.852.45
אשלגן (מ"ג)873.45197.24
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)51.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.20.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)40.9
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)6.841.54
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)5.711.29

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 26.2% 68.1% 4.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.37 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.