דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידת בולונז
פשטידת בולונז
פשטידת בולונז
פשטידה מקורית מספגטי בולונז

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 169 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את הפסטה ע"פ ההוראות על גבי האריזה ומסננים.
  • 2 מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר המגורד והשום, וממשיכים בטיגון עוד כ- 5 דקות. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים בטיגון עד שהבשר משנה צבעו לאפור, ותוך כדי לפורר בעזרת מזלג למניעת גושים.
  • 3 מוסיפים את העגבניות המגורדות ומערבבים עד לצמצום נוזלים. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים, ותיכף מוסיפים גם את התבלינים. מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול עוד כ- 5 דקות, מכבים את האש ומצננים.
  • 4 מעבירים את הפסטה לקערה, מוסיפים את רוטב הבולונז ומערבבים. מוסיפים את הביצים, הקמח והקורנפלור, ומערבבים. משמנים תבנית בעזרת ספריי שמן (תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ).
  • 5 מעבירים את הפסטה לתוך התבנית, מהדקים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 45 דקות או עד להשחמה קלה.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)207122
חלבונים (גרם)13.98 8.27
פחמימות (גרם)2314
מתוכן סוכרים (גרם)1.77 1.05
שומנים (גרם)6.61 3.91
מתוכם שומן רווי (גרם)1.9 1.13
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)112.06 66.33
נתרן (מ"ג)322.97191.19
סיבים תזונתיים (גרם)1.55 0.92
מים (גרם)84.4449.99
ליקופן (מ"ג)0.750.44
ויטמין A (מק"ג)201.4119.22
ויטמין B (מ"ג)3.331.97
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.190.11
ויטמין B3 (מ"ג)2.171.28
ויטמין B5 (מ"ג)0.650.38
ויטמין B6 (מ"ג)0.250.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)21.6112.79
ויטמין B12 (מק"ג)1.10.65
ויטמין C (מ"ג)13.257.84
ויטמין D (מק"ג)0.50.29
ויטמין E (מ"ג)0.870.51
ויטמין K (מק"ג)894.23529.36
סידן (מ"ג)33.119.6
ברזל (מ"ג)1.771.05
מגנזיום (מ"ג)16.869.98
זרחן (מ"ג)130.6677.35
אבץ (מ"ג)2.291.36
אשלגן (מ"ג)270.9160.36
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.560.33
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.450.27
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.910.54
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.840.5

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 14.6% 30.9% 51.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.