דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ספגטי ברוטב בולונז
ספגטי ברוטב בולונז
ספגטי בולונז ביתי

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 431 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את הספגטי לפי ההוראות על גבי האריזה ומסננים.
  • 2 מטגנים את הבצל עד להזהבה למשך כ- 10 דקות, מוסיפים את הגזר והשום, ומטגנים למשך כ- 5 דקות נוספות.
  • 4 מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו לאפור (תוך כדי ממשיכים לערבב כל הזמן, מועכים ומפרידים את הבשר עם מזלג כדי למנוע היווצרות גושים).
  • 5 מוסיפים לסיר את העגבניות המגורדות והעגבניות המרוסקות, ממשיכים לבשל עוד כ- 5 דקות ומערבבים.
  • 6 מוסיפים את המים הרותחים ואת רסק העגבניות, מערבבים וממשיכים לבשל כ- 5 דקות נוספות.
  • 7 מוסיפים את התבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל על אש נמוכה למשך כרבע שעה נוספת.
  • 8 לוקחים סיר לספגטי (אני משתמשת באותו סיר שבישלתי איתו בלי המסננת), מוזגים לסיר את המים, מוסיפים את שמן הזית, הפלפל השחור הגרוס והפפריקה המתוקה.
  • 9 מביאים לרתיחה ולאחר מכן מעבירים לאש קטנה, מוסיפים לסיר את הספגטי המסונן ומערבבים לעוד כ- 5 דקות.
  • 10 הצעת הגשה: שמים ספגטי בצלחת, מוסיפים מרוטב הבולונז ומערבבים.
  • 11 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)499116
חלבונים (גרם)25.07 5.82
פחמימות (גרם)5713
מתוכן סוכרים (גרם)3.81 0.88
שומנים (גרם)19.52 4.53
מתוכם שומן רווי (גרם)3.05 0.71
כולסטרול (מ"ג)45.6 10.58
נתרן (מ"ג)469.59109.01
סיבים תזונתיים (גרם)3.37 0.78
מים (גרם)197.8245.92
ליקופן (מ"ג)2.090.49
ויטמין A (מק"ג)235.8554.75
ויטמין B (מ"ג)5.741.33
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.04
ויטמין B3 (מ"ג)4.471.04
ויטמין B5 (מ"ג)0.580.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.420.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)21.244.93
ויטמין B12 (מק"ג)1.860.43
ויטמין C (מ"ג)36.288.42
ויטמין E (מ"ג)1.080.25
ויטמין K (מק"ג)836.61194.2
סידן (מ"ג)35.238.18
ברזל (מ"ג)2.650.61
מגנזיום (מ"ג)29.046.74
זרחן (מ"ג)175.8540.82
אבץ (מ"ג)4.140.96
אשלגן (מ"ג)506.02117.46
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.150.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 18.6% 23.9% 54.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.