דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות בקר יפניות
קציצות בקר יפניות
קציצות בשר בקר בטריאקי

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 86 גרם למנה\יחידה (מספר קציצות בקר מוערך)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לערבב את כל מצרכי קציצות הבקר יחד חוץ מהשמן לטיגון (בשר בקר טחון, שומשום, קמח, טריאקי, ג`ינג`ר, שום, כוסברה ובצל).
  • 2 ללוש היטב עד שמתקבל גוש מכל התערובת.
  • 3 ליצור מהתערובת קציצות בגודל הרצוי (כדורי פינג-פונג) ולהניח בצד כחצי שעה לספיגת הטעמים (חשוב מאוד בנוסף על מנת שהקציצות לא תתפרקנה).
  • 4 לחמם את השמן במחבת ולטגן את קציצות הבקר כ- 4 דקות כל צד. להסיר מהאש ולהניח על נייר סופג בצד.
  • 5 הכנת המטבל: באותה מחבת חמה עם השמן הנותר לטגן מעט את הפלפל החריף והשום כחצי דקה. להוסיף את רוטב הטריאקי ולערבב היטב.
  • 6 כשהמטבל חם מספיק להעביר אותו לצלוחית קטנה ולהגיש עם הקציצות כמו בתמונה.
  • 7 בתיאבון חיוך

הקציצות ניתנות להכנה מראש ולפני צלייתן הן צריכות להיות בטמפרטורת החדר ולא קרות מאוד מהשהייה במקרר מכיוון שכך הן לא תיצלנה היטב.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אלישבע דה-סילבה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)168196
חלבונים (גרם)14.53 16.96
פחמימות (גרם)89
מתוכן סוכרים (גרם)0.44 0.52
שומנים (גרם)8.48 9.9
מתוכם שומן רווי (גרם)1.95 2.28
כולסטרול (מ"ג)38 44.34
נתרן (מ"ג)35.5341.46
סיבים תזונתיים (גרם)0.54 0.63
מים (גרם)44.351.69
ויטמין A (מק"ג)4.24.9
ויטמין B (מ"ג)3.834.47
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.11
ויטמין B3 (מ"ג)3.053.55
ויטמין B5 (מ"ג)0.360.43
ויטמין B6 (מ"ג)0.280.33
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.646.58
ויטמין B12 (מק"ג)1.241.44
ויטמין C (מ"ג)5.576.5
ויטמין E (מ"ג)0.220.26
ויטמין K (מק"ג)3.423.99
סידן (מ"ג)16.2718.98
ברזל (מ"ג)1.551.81
מגנזיום (מ"ג)13.9516.28
זרחן (מ"ג)114.15133.2
אבץ (מ"ג)3.33.85
אשלגן (מ"ג)218.14254.54
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.620.72
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.580.68
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.7% 26.9% 46.1% 25.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.39 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.