דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחם ציידים - גרסת הילדים
לחם ציידים - גרסת הילדים
כריך נקניק מושלם לבית הספר, צילום וסטיילינג: מאירקוקבוק.

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 297 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 חותכים בכל לחמניה את צד "הנשיקה" ומרוקנים את התוכן מהלחם שבה. מניחים בצד.
  • 2 מטגנים את הבצל בשמן עד לשקיפות. מוסיפים את הפלפלים ולאחר כדקה גם את העגבניות. מטגנים כ- 10 דקות ומסירים מהאש לפני ריכוך מלא של הירקות. מניחים בצד.
  • 3 מוציאים את הנקניקים מהאריזה וממלאים שכבה של כחצי גובה בתוך הלחמניה שמרוחה בטפנד הזיתים. מסדרים הכל בשכבות יפות ואפשר להשתמש במספר סוגים של נקניקים אהובים.
  • 4 לאחר מילוי הנקניקים, מכניסים פנימה את הירקות שטוגנו, לאט לאט ובזהירות. לאחר המילוי, מחברים מחדש את הקצה של הלחמניה ועוטפים הכל בנייר אפייה. מהדקים וקושרים עם חוט חזק.
  • 5 מניחים בתבנית ועליה מניחים משקולת כבדה כמו כלי חרס (חשוב שיהיה עמיד לחום).
  • 6 מכניסים לתנור למשך כשעה וחצי בחום 120 מעלות.
  • 7 לאחר צינון חותכים למנות ועוטפים בעטיפת כריך לבית הספר. ניתן לשמור במקרר.
  • 8 בתיאבון ושנת לימודים מוצלחת חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)339114
חלבונים (גרם)11.94 4.02
פחמימות (גרם)5619
מתוכן סוכרים (גרם)7.13 2.4
שומנים (גרם)8.4 2.83
מתוכם שומן רווי (גרם)0.88 0.3
כולסטרול (מ"ג)11.72 3.95
נתרן (מ"ג)485.87163.59
סיבים תזונתיים (גרם)2.78 0.94
מים (גרם)178.5360.11
ליקופן (מ"ג)2.620.88
ויטמין A (מק"ג)88.6329.84
ויטמין B (מ"ג)1.420.48
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.780.26
ויטמין B5 (מ"ג)0.220.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.260.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)27.969.41
ויטמין C (מ"ג)101.9534.33
ויטמין E (מ"ג)1.260.42
ויטמין K (מק"ג)5.081.71
סידן (מ"ג)27.379.22
ברזל (מ"ג)0.950.32
מגנזיום (מ"ג)19.246.48
זרחן (מ"ג)54.2818.28
אבץ (מ"ג)0.310.1
אשלגן (מ"ג)368.01123.91
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.120.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.5% 10.7% 15.2% 70.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.