דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת שוקולד ולוטוס טעימה וקלה להכנה

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 42 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפרוסה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקלחת לשים שוקולד מריר, ממרח לוטוס, אבקת קקאו ומים, ולהמיס על אש בינונית.
  • 2 בקערת המיקסר לשים את הביצים השלמות וסוכר הוניל, ולהתחיל להקציף.
  • 3 כשהקצף עולה להוסיף את הסוכר במספר פעמים, ולהמשיך להקציף עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
  • 4 להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את השמן.
  • 5 בקערה לערבב את הקמח ואבקת האפייה.
  • 6 להוסיף אל קצף הביצים את הקמח ותערובת השוקולד לסירוגין.
  • 7 לערבל רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 8 לשמן תבנית מרובעת ולשפוך את התערובת לתוכה.
  • 9 לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 30-35 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.
  • 10 לקרר, לזרות אבקת סוכר ולחתוך למשולשים/ריבועים.
  • 11 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מרובעת.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של פזית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)146348
חלבונים (גרם)2.89 6.9
פחמימות (גרם)1638
מתוכן סוכרים (גרם)5.57 13.29
שומנים (גרם)8.05 19.22
מתוכם שומן רווי (גרם)1.44 3.44
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)42.16 100.7
נתרן (מ"ג)73.37175.25
סיבים תזונתיים (גרם)0.19 0.45
מים (גרם)12.6430.2
ויטמין A (מק"ג)18.1343.31
ויטמין B (מ"ג)0.280.66
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.13
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.04
ויטמין B5 (מ"ג)0.170.42
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.4813.08
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.24
ויטמין D (מק"ג)0.230.55
ויטמין E (מ"ג)0.120.29
ויטמין K (מק"ג)0.050.11
סידן (מ"ג)7.1217
ברזל (מ"ג)0.260.63
מגנזיום (מ"ג)3.738.91
זרחן (מ"ג)25.8761.78
אבץ (מ"ג)0.180.43
אשלגן (מ"ג)22.8654.61
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.220.52
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.43
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.441.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.410.98

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 29.7% 10.7% 58.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.43 (0.43 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.