דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לזניית בשר וחצילים
לזניית בשר וחצילים
שילוב נהדר של בשר וחצילים בלזניה

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 438 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 במחבת לחמם את חצי כוס השמן.
  • 2 לקלוף ולפרוס את החציל לפרוסות עגולות.
  • 3 לטגן את החצילים עד להשחמה משני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.
  • 4 במחבת רחבה לחמם את 2 כפות השמן (ניתן להשתמש במחבת של החצילים במידה ולא נותר בו הרבה שמן).
  • 5 לטגן את הבצל הקצוץ עד לשקיפות.
  • 6 להוסיף את הבשר הטחון ולטגן עד שהבשר משנה את צבעו.
  • 7 להוסיף את השום הכתוש, הפלפל האדום והגזר, ולערבב.
  • 8 להוסיף את התבלינים ולערבב.
  • 9 להוסיף את המים ולהביא לרתיחה.
  • 10 לבשל על אש נמוכה עד שרוב הנוזלים מצטמצמים.
  • הכנת הרוטב והרכבת המנה:
  • 1 להכניס את כל מצרכי הרוטב לסירף להביא לרתיחה ולבשל כ- 10 דקות.
  • 2 בתבנית מרובעת חד פעמית שמים מצקת מהרוטב.
  • 3 מעליה מסדרים שכבה של עלי לזניה.
  • 4 מניחים מחצית מפרוסות החצילים ומעליהם מחצית מתערובת הבשר.
  • 5 מכסים בשכבה נוספת של עלי לזניה.
  • 6 שמים מהרוטב בנדיבות ושוב חצילים ובשר.
  • 7 ניתן לשים שכבה נוספת של עלי לזניה ולכסות ברוטב או להשאיר בצורה הזאת שהבשר בשכבה העליונה.
  • 8 להכניס לתנור לחום של 200 מעלות למשך כחצי שעה עד שהשכבה העליונה מזהיבה ועלי הלזניה רכים.
  • 9 במידה ועלי הלזניה עדיין לא רכים יש לכסות בנייר כסף ולהמשיך לאפות עד לריכוך.
  • 10 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מרובעת חד פעמית.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של פזית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)43499
חלבונים (גרם)23.44 5.35
פחמימות (גרם)338
מתוכן סוכרים (גרם)6.85 1.56
שומנים (גרם)23.61 5.39
מתוכם שומן רווי (גרם)3.28 0.75
כולסטרול (מ"ג)54.29 12.39
נתרן (מ"ג)824.08188.15
סיבים תזונתיים (גרם)4.47 1.02
מים (גרם)320.9373.27
ליקופן (מ"ג)1.490.34
ויטמין A (מק"ג)229.8452.47
ויטמין B (מ"ג)7.421.69
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.210.05
ויטמין B3 (מ"ג)5.661.29
ויטמין B5 (מ"ג)0.720.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.640.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)34.577.89
ויטמין B12 (מק"ג)2.210.51
ויטמין C (מ"ג)65.9815.06
ויטמין E (מ"ג)1.920.44
ויטמין K (מק"ג)11.282.57
סידן (מ"ג)57.0113.02
ברזל (מ"ג)3.490.8
מגנזיום (מ"ג)43.29.86
זרחן (מ"ג)219.7950.18
אבץ (מ"ג)5.051.15
אשלגן (מ"ג)662.19151.19
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.330.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.280.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.3% 27.8% 27.6% 39.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.42 (0.45 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה