דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק גריסים קל וטעים

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 404 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ דק
  • שום - 4 שיניים
    קצוצים דק
  • גריסים - 2 כוסות - סה"כ (400 גרם)
    שטופים ומושרים ללילה
  • גזר - יחידה גדולה ללא קליפה (238 גרם)
    מגורד דק
  • תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)
    מגורד דק
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • אבקת קארי - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
    לפי הטעם
  • כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מים - 5 כוסות - סה"כ (1.2 ליטר)
    לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לטגן בשמן את הבצל והשום כ- 10 דקות עד להזהבה (את השום להוסיף לקראת הסוף).
  • 2 להוסיף את הגריסים, להמשיך לטגן ולערבב.
  • 3 להוסיף את שאר המצרכים בהדרגה, לערבב ולהוסיף עוד תבלינים במידת הצורך.
  • 4 לבשל 25 דקות נוספות או עד שהגריסים מתרככים.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)38896
חלבונים (גרם)10.17 2.52
פחמימות (גרם)6516
מתוכן סוכרים (גרם)4.2 1.04
שומנים (גרם)10.98 2.72
מתוכם שומן רווי (גרם)0.64 0.16
נתרן (מ"ג)333.6182.58
סיבים תזונתיים (גרם)14.14 3.5
מים (גרם)307.2876.06
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)338.0383.67
ויטמין B (מ"ג)1.480.37
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.750.19
ויטמין B5 (מ"ג)0.320.08
ויטמין B6 (מ"ג)0.270.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.484.08
ויטמין C (מ"ג)7.791.93
ויטמין E (מ"ג)0.450.11
ויטמין K (מק"ג)6.631.64
סידן (מ"ג)41.5510.28
ברזל (מ"ג)0.490.12
מגנזיום (מ"ג)19.164.74
זרחן (מ"ג)49.6712.29
אבץ (מ"ג)0.350.09
אשלגן (מ"ג)296.4473.38
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.10.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.10.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.1% 10.9% 10.1% 64.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.