דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות צימוקים, חמוציות ואגוזים
עוגיות צימוקים, חמוציות ואגוזים
עוגיות צימוקים, חמוציות ואגוזים
עוגיות טעימות לט"ו בשבט

מצרכים למתכון

23 מנות/יחידות, 29 גרם למנה\יחידה (20-25 עוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לשים במיקסר את החמאה והסוכר, ולערבב עד קבלת תערובת משחתית.
  • 2 להוסיף את הביצה ותמצית הוניל, ולערבב שוב.
  • 3 להוסיף את הקמח, אבקת האפייה, הצימוקים, החמוציות והאגוזים, ולערבב עד קבלת בצק אחיד ודביק (לא להוסיף קמח!).
  • 4 לחמם את התנור ל- 180 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה.
  • 5 לקחת מהבצק בעזרת שתי כפיות ולהניח תלוליות על התבנית במרווחים האחת מהשניה (אפשר להכין עוגיות עגולות עם ידיים מקומחות).
  • 6 לאפות כרבע שעה עד ששולי העוגיות מזהיבים.
  • 7 בתיאבון וחג ט"ו בשבט שמח חיוך
טיפ למתכון
ניתן להחליף בכל פרי יבש אחר שאוהבים ואף לגוון עם שוקולד צ`יפס. כמובן שאפשר להכין עם הילדים.
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אביגייל פולק כהן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)117401
חלבונים (גרם)1.8 6.2
פחמימות (גרם)1654
מתוכן סוכרים (גרם)5.88 20.26
שומנים (גרם)5.26 18.12
מתוכם שומן רווי (גרם)2.37 8.16
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)21.69 74.69
נתרן (מ"ג)27.4294.4
סיבים תזונתיים (גרם)0.31 1.06
מים (גרם)2.9710.22
ויטמין A (מק"ג)4.7316.29
ויטמין B (מ"ג)0.130.45
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.040.14
ויטמין B5 (מ"ג)0.050.17
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.495.12
ויטמין B12 (מק"ג)0.030.09
ויטמין C (מ"ג)0.10.36
ויטמין D (מק"ג)0.060.21
ויטמין E (מ"ג)0.030.12
ויטמין K (מק"ג)0.120.42
סידן (מ"ג)3.4711.95
ברזל (מ"ג)0.110.38
מגנזיום (מ"ג)1.555.33
זרחן (מ"ג)9.6333.16
אבץ (מ"ג)0.050.17
אשלגן (מ"ג)29.13100.29
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.060.21
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.110.37
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.10.35

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 22.8% 7.8% 68.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?