דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעדן חצילים בתנור עם עגבניה וגבינה צהובה
מעדן חצילים בתנור עם עגבניה וגבינה צהובה
מעדן חצילים בתנור עם עגבניה וגבינה צהובה
מעדן לארוחת הערב

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 67 גרם למנה\יחידה (מספר יחידות מוערך)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לשמן מעט נייר פרגמנט בתבנית עם ספריי שמן.
  • 2 לחתוך את החצילים לעיגולים ולפזר מעליהם מעט מלח (עדיף עם מלחייה).
  • 3 למרוח על כל עיגולי החצילים רסק עגבניות, ולפזר את האורגנו והגבינה הצהובה (להשאיר מהגבינה הצהובה מעט בצד).
  • 4 לחצות את העגבניות לעיגולים, לשים מעל כל חציל עיגול עגבניה ולפזר מעל את הגבינה הצהובה שהשארנו בצד.
  • 5 לאפות בתנור בחום של 200 מעלות למשך כ- 20-25 דקות עד להשחמה.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: נייר פרגמנט.

הערך התזונתי לא כולל את הפטריות (מומלץ להוסיף), הגבינה הבולגרית ושאר התוספות לפי בחירה. על חלק מהעגבניות שמתי פלפל ירוק חריף (פלפל אחד מספיק, תלוי כמה אוהבים חריף). ניתן להשתמש בעגבניות שרי. המתכון ממש כמו פיצה ללא בצק - אפשר להוסיף כל תוספת שרוצים ואוהבים.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של שגית מלכי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)2842
חלבונים (גרם)1.47 2.19
פחמימות (גרם)58
מתוכן סוכרים (גרם)1.71 2.55
שומנים (גרם)0.48 0.71
מתוכם שומן רווי (גרם)0.18 0.26
כולסטרול (מ"ג)0.68 1.01
נתרן (מ"ג)190.87284.25
סיבים תזונתיים (גרם)1.13 1.69
מים (גרם)53.9580.34
ליקופן (מ"ג)0.781.17
ויטמין A (מק"ג)7.8911.75
ויטמין B (מ"ג)0.520.78
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.350.53
ויטמין B5 (מ"ג)0.060.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.813.1
ויטמין C (מ"ג)7.4611.11
ויטמין E (מ"ג)0.340.5
ויטמין K (מק"ג)3.545.28
סידן (מ"ג)29.6544.16
ברזל (מ"ג)0.390.58
מגנזיום (מ"ג)7.6911.45
זרחן (מ"ג)12.7719.02
אבץ (מ"ג)0.090.13
אשלגן (מ"ג)101.88151.72
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.060.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.7% 5.8% 17.7% 62.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.09 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.