דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק דלורית ואפונה
מרק דלורית ואפונה
שילוב נהדר של דלורית ואפונה במרק אחד

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 154 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לסיר בינוני מכניסים את כל מרכיבי המרק מלבד השמנת, הסוכר, הכוסברה, המוסקט והאפונה, וממלאים את הסיר במים. המים אמורים לכסות את המרכיבים + עוד 2 כוסות. מבשלים עד לריכוך תפוח האדמה והדלורית (כ- 20 דקות).
  • 2 טוחנים בבלנדר או בעזרת בלנדר מוט את המרק ביחד עם השמנת, הסוכר, הכוסברה והמוסקט וממשיכים בבישול כ- 10 דקות. יכול להיות שיהיו לכם מעט מדי מים או יותר מדי. עדיף להתחיל לטחון עם פחות מים ואז להוסיף בהדרגה עד לדרגת הסמיכות הרצויה. אם יש מעט מדי מים כמובן שצריך להוסיף עד לדרגת הסמיכות הרצויה. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 3 מוסיפים את האפונה ומביאים לרתיחה.
  • 4 מוזגים לקערת מרק, מזלפים מעל מעט שמן זית ומעט שמנת ומעטרים בעלי כוסברה לפי הטעם.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עלי המרווה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עידן דלל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)176114
חלבונים (גרם)2.51 1.64
פחמימות (גרם)1711
מתוכן סוכרים (גרם)3.06 1.99
שומנים (גרם)11.43 7.43
מתוכם שומן רווי (גרם)2.66 1.73
כולסטרול (מ"ג)6 3.9
נתרן (מ"ג)366.09238.03
סיבים תזונתיים (גרם)3.02 1.96
מים (גרם)98.2463.88
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)432.56281.25
ויטמין B (מ"ג)2.121.38
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.260.82
ויטמין B5 (מ"ג)0.460.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.230.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)28.2418.36
ויטמין C (מ"ג)20.7113.47
ויטמין E (מ"ג)1.270.83
ויטמין K (מק"ג)20.2413.16
סידן (מ"ג)71.7246.63
ברזל (מ"ג)0.840.55
מגנזיום (מ"ג)33.9922.1
זרחן (מ"ג)44.4928.92
אבץ (מ"ג)0.260.17
אשלגן (מ"ג)394.51256.51
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.060.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.8% 33.4% 7.3% 50.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.58 (0.68 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.