דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל עוף עם פתיתים
תבשיל עוף עם פתיתים
תבשיל עוף עם פתיתים
ארוחת עוף ופתיתים מושלמת לצהריים

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 426 גרם למנה\יחידה (3-4 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מטגנים את הבצל בשמן בסיר טפלון עד להזהבה קלה, מוסיפים את הכרעיים ומטגנים כ- 3 דקות משני הצדדים.
  • 2 מוסיפים את העגבניה החתוכה, השום החתוך והתבלינים. ממשיכים לאדות במשך כמה דקות נוספות ומוסיפים כחצי כוס מים.
  • 3 מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה.
  • 4 מחממים בסיר נפרד מים לבישול הפתיתים עם מעט מלח. כשהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים את הפתיתים, מבשלים כדקה, מסננים ושוטפים.
  • 5 משלבים את הפתיתים בסיר עם כרעי העוף, מוסיפים כרבע כוס מים, מכסים שוב את הסיר ומבשלים כשעה נוספת על אש נמוכה.
  • 6 מקררים מעט את הסיר והופכים על צלחת הגשה מתאימה.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. יש להשתמש ב- 3 כרעי עוף שלמים (במצרכים כתוב "חלקים אכילים בלבד" לשם קבלת ערך תזונתי מדויק יותר).

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)829195
חלבונים (גרם)78.25 18.38
פחמימות (גרם)7317
מתוכן סוכרים (גרם)3.54 0.83
שומנים (גרם)23.54 5.53
מתוכם שומן רווי (גרם)5.24 1.23
כולסטרול (מ"ג)220.9 51.9
נתרן (מ"ג)816.97191.93
סיבים תזונתיים (גרם)1.33 0.31
מים (גרם)238.4356.01
ליקופן (מ"ג)1.740.41
ויטמין A (מק"ג)69.316.28
ויטמין B (מ"ג)20.094.72
ויטמין B1 (מ"ג)0.230.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.590.14
ויטמין B3 (מ"ג)14.923.5
ויטמין B5 (מ"ג)3.250.76
ויטמין B6 (מ"ג)1.070.25
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)35.498.34
ויטמין B12 (מק"ג)0.820.19
ויטמין C (מ"ג)16.443.86
ויטמין E (מ"ג)0.480.11
ויטמין K (מק"ג)2.80.66
סידן (מ"ג)50.811.93
ברזל (מ"ג)3.860.91
מגנזיום (מ"ג)68.4616.08
זרחן (מ"ג)474.65111.51
אבץ (מ"ג)7.791.83
אשלגן (מ"ג)807.45189.69
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)4.741.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.20.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)3.950.93
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)6.941.63
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)6.071.43

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 13.4% 44.6% 41.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.