דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות טחינה ושיבולת שועל
עוגיות טחינה ושיבולת שועל
עוגיות טחינה ושיבולת שועל
שילוב בריא של טחינה וקוואקר

מצרכים למתכון

33 מנות/יחידות, 17 גרם למנה\יחידה (30-35 עוגיות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להניח בקערה את הביצה, הסוכר החום, הסילאן, הטחינה הגולמית, השמן, הקינמון, גרידת הלימון והמלח. לטרוף לתערובת אחידה ולהוסיף את הקוואקר, הקמח, אבקת האפייה, האגוזים והשוקולד. לערבב עד לקבלת מסה אחידה (התערובת יוצאת מעט דביקה).
  • 2 לחמם את התנור מראש לחום של 170 מעלות.
  • 3 בעזרת כף לסדר את העוגיות על נייר האפייה בתבנית (כל עוגייה בערך כמות של כף מהתערובת) ולאפות במשך כ- 20 דקות. מתקבלות עוגיות טחינה ושיבולת שועל מדהימות. לאחר שהעוגיות התקררו לגמרי לאחסן אותן בקופסא אטומה.
  • 4 בתיאבון חיוך

העוגיות הן פרווה ללא חמאה או מוצרי חלב - מה שהופך אותן לאטרקטיביות בקרב אלו האלרגיים לחלב ומוצריו ולאלו השומרים על כשרות לאחר ארוחה בשרית.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)72420
חלבונים (גרם)1.31 7.71
פחמימות (גרם)847
מתוכן סוכרים (גרם)1.47 8.63
שומנים (גרם)4.05 23.79
מתוכם שומן רווי (גרם)0.72 4.22
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.08
כולסטרול (מ"ג)7.83 45.99
נתרן (מ"ג)50.69297.65
סיבים תזונתיים (גרם)0.84 4.95
מים (גרם)1.639.58
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)3.3219.5
ויטמין B (מ"ג)54.620.32
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.06
ויטמין B3 (מ"ג)00.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.2
ויטמין B6 (מ"ג)00.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)15.89
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.11
ויטמין C (מ"ג)0.070.38
ויטמין D (מק"ג)0.040.25
ויטמין E (מ"ג)0.020.14
ויטמין K (מק"ג)0.030.2
סידן (מ"ג)10.259.88
ברזל (מ"ג)0.221.27
מגנזיום (מ"ג)3.8522.63
זרחן (מ"ג)4.2124.7
אבץ (מ"ג)0.10.57
אשלגן (מ"ג)8.348.73
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.23
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.080.44
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.070.41

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.9% 28.6% 9.3% 56.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.44 (0.48 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?