דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שבלולים מלוחים ללא גלוטן
שבלולים מלוחים ללא גלוטן
שבלולים מלוחים ללא גלוטן
שבלולים במבחר מילויים לצליאקים

מצרכים למתכון

48 מנות/יחידות, 73 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל השבלולים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 שמים בקערה את הקמחים, המלח, קליפות הפסיליום ואבקת האפייה, ומערבבים עד לקבלת אחידות. מוסיפים את הביצה, השמן וחלב הסויה, ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק. במידת הצורך מוסיפים מעט נוזל או קמח.
  • 2 מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, ומרדדים כל חלק על משטח עבודה (נוח לעבוד על נייר אפייה) מקומח קלות לעלה דק.
  • 3 מערבבים את מצרכי המילוי, מורחים כרבע ממנו על כל עלה, מגלגלים לגלילה ופורסים לפרוסות בעובי של כ- 1.5 ס"מ.
  • 4 מניחים את השבלולים שנוצרו על צד חתוך בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות למשך כ- 25 דקות עד הזהבה.
  • 5 מקררים ואם נשארו שבלולים מקפיאים בכלי אטום או שקית סגורה היטב.
  • 6 בתיאבון חיוך
  • שדרוגים:
  • 1 במילוי הגבינות: אפשר להוסיף תרד או עלי מנגולד קצוצים מאודים או מטוגנים קלות. בנוסף, במקום תפוח האדמה ניתן להשתמש בכ- 3 כפות אבקה להכנת מחית.
  • 2 במילוי תפוחי האדמה: במידה ולא מוסיפים הבצל ו/או הפטריות יש להוסיף כ- 2 כפות שמן למחית. ניתן לשלב בטטה או להחליף את הכל לבטטות.
  • 3 ניתן למלא את השבלולים בכל מילוי שמכירים ואוהבים. חשוב שהמילוי יהיה סמיך.
  • 4 ניתן למרוח ממרח שאוהבים לפני מריחת המילוי: ממרח עגבניות מיובשות, ממרח זיתים או פסטו.
  • 5 אפשר למלא שני עלים במילוי אחד ושני עלים במילוי אחר.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. אפשר להכין מראש ולאפות בזמן אחר. בצק קל לעיבוד בידיים, נוח לעבודה והמאפים יוצאים טעימים ביותר וטעימים גם אחרי הקפאה (במידה ונשאר מה להקפיא).

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)120165
חלבונים (גרם)4.37 5.98
פחמימות (גרם)1520
מתוכן סוכרים (גרם)0.45 0.61
שומנים (גרם)5.1 6.97
מתוכם שומן רווי (גרם)1.4 1.92
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)11.79 16.11
נתרן (מ"ג)179.06244.66
סיבים תזונתיים (גרם)0.89 1.21
מים (גרם)31.5943.16
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)2.273.1
ויטמין B (מ"ג)0.911.24
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.510.7
ויטמין B5 (מ"ג)0.230.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.10.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.416.03
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.03
ויטמין C (מ"ג)2.783.8
ויטמין D (מק"ג)0.030.05
ויטמין E (מ"ג)0.020.03
ויטמין K (מק"ג)0.771.06
סידן (מ"ג)49.4467.55
ברזל (מ"ג)0.160.22
מגנזיום (מ"ג)7.6510.45
זרחן (מ"ג)18.7225.58
אבץ (מ"ג)0.130.18
אשלגן (מ"ג)125.62171.64
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.080.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.1
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.07

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.6% 20.5% 17.6% 58.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה