דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קרקרי בריאות
קרקרי בריאות
קרקר בריא, מישהו?

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 31 גרם למנה\יחידה (כ- 30 קרקרים מתבנית תנור גדולה (34X41))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 170 מעלות.
  • 2 שמים בקערה גדולה את כל המצרכים חוץ מהפרג השלם ומערבבים. זה ייראה כמו מרק קמח וזה בסדר.
  • 3 שמים נייר אפייה במגש האפייה ומשמנים אותו מעט (בעזרת ריסוס או מריחה, מה שיש לכם בבית).
  • 4 שופכים את התערובת לתבנית התנור, ובעזרת גב של כפית או מרית משטחים את התערובת עד כמה שאפשר.
  • 5 מפזרים את הפרג ואופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 12 דקות.
  • 6 מוציאים את התבנית ובעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה חורצים ריבועים.
  • 7 מחזירים לתנור לעוד כ- 45 דקות עד שהריבועים יבשים (אתם תראו שהם נפרדים אחד מהשני).
  • 8 שומרים בצנצנת אטומה ובתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 אפשר לשחק עם התוספות: שומשום שחור, זרעי דלעת וכדומה.
  • 2 במקום קמח כוסמין מלא אפשר להשתמש בקמח מלא או קמח לבן.
  • 3 שלב החיתוך חשוב היות ואם לא עושים אותו בשלב הזה הקרקרים יהיו קשים מדי לחיתוך נקי.
  • 4 מי שאוהב את הקרקרים יותר דקים יכול לפצל לשתי תבניות ואז זמן האפייה השני יהיה כ- 25 דקות והאפייה בטורבו (כשמדי פעם הופכים בין המגשים).
- פרסומת -

המתכון באדיבות נגה גלבוע אדמית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)66 קלוריות213 קלוריות
חלבונים2.3 גרם7.5 גרם
פחמימות6 גרם20 גרם
מתוכן סוכרים34.1 מ"ג109.9 מ"ג
שומנים3.3 גרם10.6 גרם
מתוכם שומן רווי278.3 מ"ג896.8 מ"ג
נתרן118.6 מ"ג382.1 מ"ג
סיבים תזונתיים815.3 מ"ג2,627.1 מ"ג
מים16.8 גרם54.1 גרם
ויטמין A1.7 מק"ג5.5 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)555.2 מק"ג1,789.2 מק"ג
ויטמין B150 מק"ג161.3 מק"ג
ויטמין B215.9 מק"ג51.3 מק"ג
ויטמין B3462.7 מק"ג1,490.9 מק"ג
ויטמין B52.8 מק"ג9 מק"ג
ויטמין B621.1 מק"ג68.1 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B92.7 מק"ג8.6 מק"ג
ויטמין C14 מק"ג45.1 מק"ג
ויטמין E15 מק"ג48.3 מק"ג
סידן35.3 מ"ג113.8 מ"ג
ברזל751.9 מק"ג2,423.0 מק"ג
מגנזיום10.1 מ"ג32.6 מ"ג
זרחן19.2 מ"ג62 מ"ג
אבץ223.6 מק"ג720.6 מק"ג
אשלגן33 מ"ג106.2 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות651.1 מ"ג2,098.0 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 310.2 מ"ג32.7 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6640.4 מ"ג2,063.6 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות467.6 מ"ג1,506.9 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 9461.5 מ"ג1,487.1 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.4% 25.8% 18.3% 49.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.