דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 82 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 שמים בקערית מים, מוסיפים את המלח והקמח ומערבבים היטב להמסת המלח.
  • 2 שופכים את גרעיני החמנייה לקערה ומערבבים היטב לספיגת המליחות.
  • 3 לשים את הגרעינים על מגש לייבוש ולחכות יומיים.
  • 4 בזמן הייבוש יש לערבב וניתן לפזר עוד מלח למי שאוהב - לא מומלץ יותר מדי מלח.
  • 5 כשהגרעינים מתייבשים, יש להכניס לתנור או טוסטר אובן לקלייה ב- 200-250 מעלות צלזיוס ולערבב כל הזמן עד שמרגישים שהגרעינים מוכנים.
  • 6 ניתן להכין את הגרעינים השחורים גם במחבת נירוסטה (לא טפלון) על אש גבוהה עד שמוכן - מומלץ יותר.
  • 7 בתיאבון חיוך

מנה אחת = 50 גרם.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)318389
חלבונים (גרם)8.87 10.85
פחמימות (גרם)1215
שומנים (גרם)28.45 34.77
מתוכם שומן רווי (גרם)2.98 3.64
נתרן (מ"ג)2,6383,225
סיבים תזונתיים (גרם)5.75 7.03
מים (גרם)22.9928.11
ויטמין B (מ"ג)6.457.89
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.2
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.17
ויטמין B3 (מ"ג)2.12.57
ויטמין B5 (מ"ג)3.534.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.40.49
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)119145.48
ויטמין C (מ"ג)0.70.86
סידן (מ"ג)30.8137.66
ברזל (מ"ג)3.424.19
מגנזיום (מ"ג)64.7979.21
זרחן (מ"ג)579707.82
אבץ (מ"ג)2.663.25
אשלגן (מ"ג)246.04300.79
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)18.7522.93
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)18.722.85
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)5.426.63
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)5.366.55

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.4% 51.5% 16.1% 22%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.35 (1.86 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.