דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שילוב טעמים מיוחד בסלט כרוב אחד

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 211 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

  • מצרכי הסלט העיקריים
  • כרוב - יחידה קטנה (1186 גרם)
    חתוך לרצועות דקות מאוד
  • אגוזי קשיו - 100 גרם
    טבעי (לא קלוי)
  • שמיר - צרור (80 גרם)
    קצוץ דק
  • גרגירי רימון מיובשים - 50 גרם
  • הרוטב
  • שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • חומץ 5% - 2 כף - סה"כ (20 מ"ל)
  • מיץ לימון - כף (10 מ"ל)
    סחוט טבעי
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב את הכרוב עם גרגירי הרימון המיובשים, הקשיו והשמיר הקצוץ.
  • 2 להניח במקרר למשך כשעה (אפשר להכין מבעוד מועד).
  • 3 לערבב את מצרכי הרוטב בצנצנת סגורה ולשמור במקרר למשך כשעה.
  • 4 רק לפני ההגשה למזוג את הרוטב על הסלט, לערבב היטב ולהגיש.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את גרגירי הרימון המיובשים.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)20698
חלבונים (גרם)5.18 2.46
פחמימות (גרם)178
מתוכן סוכרים (גרם)8.44 4
שומנים (גרם)14.45 6.85
מתוכם שומן רווי (גרם)2.38 1.13
נתרן (מ"ג)288.96137.04
סיבים תזונתיים (גרם)4.97 2.36
מים (גרם)168.1179.73
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)52.624.94
ויטמין B (מ"ג)1.930.91
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.730.35
ויטמין B5 (מ"ג)0.530.25
ויטמין B6 (מ"ג)0.290.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)93.8644.51
ויטמין C (מ"ג)72.3634.32
ויטמין E (מ"ג)0.390.18
ויטמין K (מק"ג)133.7563.43
סידן (מ"ג)97.446.19
ברזל (מ"ג)2.531.2
מגנזיום (מ"ג)68.5632.52
זרחן (מ"ג)136.5564.76
אבץ (מ"ג)1.240.59
אשלגן (מ"ג)469.12222.48
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.160.55
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.150.55
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.521.67
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.481.65

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.9% 34.6% 12.4% 41.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.