דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת גבינה קרה בכוס עם אוכמניות בטעם של פעם
עוגת גבינה קרה בכוס עם אוכמניות בטעם של פעם
קינוח מושלם עם מעט קלוריות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 124 גרם למנה\יחידה (ל- 10 גביעי קינוח בנפח 2/3 כוס (160 מ"ל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 הג`לטין: משרים את הג`לטין במים ל- 25 דקות עד שהג`לטין יספח את המים. מחממים את הג`לטין במיקרוגל למשך 20 שניות או מעט יותר (אך לא מביאים לרתיחה) עד שהג`לטין שקוף, ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר.
  • 2 ציפוי האוכמניות: מבשלים את האוכמניות, הסוכר והמים בסיר קטן עד שהאוכמניות מפשירות והסוכר נמס. מצננים.
  • 3 תערובת הגבינה: מערבבים בקערה גדולה את הגבינה, הסוכר ותמצית הוניל עד שהסוכר נמס.
  • 4 הקצפת: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
  • 5 מאחדים את תערובת הגבינה עם הקצפת בתנועות קיפול.
  • 6 מוסיפים 3 כפות מהג`לטין לאוכמניות ו- 3 כפות נוספות מהג`לטין לתערובת הגבינה (לא משתמשים בכל תערובת הג`לטין).
  • 7 מחלקים את תערובת הגבינה לגביעים ומפזרים מעל את האוכמניות.
  • 8 מקררים ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: כוסות/צנצנות/גביעים אישיים.

המתכון באדיבות רויטל פדרבוש, מחברת הספר "עד 160 קלוריות" - מנות אחרונות נפלאות בלי ייסורי מצפון! ההיגיון שמאחורי המתכון: כדי שעוגת הגבינה הקרה עם האוכמניות תהיה יציבה נחוץ ג`לטין, אך כדאי להשתמש בכמות קטנה ממנו רק כדי לעבות את מרקם העוגה מבלי להפוך אותה לג`לי. שקית ג`לטין (14 גרם) מספיקה להמרת ליטר נוזל לג`לי. פעם עוגת גבינה עם אוכמניות נחשבה לשיא התחכום. היום זה קינוח מוצלח שאני אוהבת להכין לאירוח ולהגיש בגביעים. כולם מתלהבים מהטעם העשיר שלו ואם משתמשים בגביעים חד-פעמיים עם מכסה, אפשר להניח אותם זה על זה כך שהם כמעט לא תופסים מקום במקרר. הערה חשובה: הערך התזונתי של המנה מחושב על פי המוצרים המופיעים באתר וייתכנו שינויים. ע"פ הספר של רויטל ובדיקותיה - מנה שווה ל- 160 קלוריות.

עוד הצעות למתכונים

היכנסו אל הבלוג של רויטל פדרבוש

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)168135
חלבונים (גרם)6.31 5.08
פחמימות (גרם)1915
מתוכן סוכרים (גרם)16.94 13.63
שומנים (גרם)7.45 6
מתוכם שומן רווי (גרם)4.47 3.6
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.20.16
כולסטרול (מ"ג)21.78 17.52
נתרן (מ"ג)135.91109.34
סיבים תזונתיים (גרם)1.73 1.39
מים (גרם)38.2330.76
ויטמין A (מק"ג)0.60.48
ויטמין B (מ"ג)0.240.19
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.160.13
ויטמין B5 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.11.69
ויטמין C (מ"ג)0.750.6
ויטמין E (מ"ג)0.140.12
ויטמין K (מק"ג)4.923.96
סידן (מ"ג)107.9486.84
ברזל (מ"ג)0.060.04
מגנזיום (מ"ג)1.681.35
זרחן (מ"ג)3.332.68
אבץ (מ"ג)0.020.02
אשלגן (מ"ג)17.1913.83
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.080.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 21.6% 18.3% 55.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.32 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.