דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות לבקוכן - דובשניות מהמטבח הגרמני
עוגיות לבקוכן - דובשניות מהמטבח הגרמני
אין ספק שהגרמנים יודעים להתפנק

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 30 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחמם במיקרוגל את שמן הקוקוס והדבש למשך כ- 30 שניות, לערבב היטב ולהוסיף את מיץ הלימון ומיץ התפוזים. להניח בצד.
  • 2 לערבב בקערה בינונית את שאר מצרכי הבצק עד לפיזור אחיד.
  • 3 למזוג את תערובת הדבש אל הקערה, לערבב עם כף בהתחלה ולאחר מכן לערבב עם הידיים. התערובת אמורה להיות דביקה מעט כמו גוש בצק שמזכיר פלסטלינה.
  • 4 להעביר את הבצק אל תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה (בעזרת ידיים רטובות או משומנות), לשטח עם הידיים, להניח בצד למנוחה של כ- 20 דקות ולחמם בינתיים את התנור לחום של 175 מעלות (יותר לכיוון ה- 170).
  • 5 לאפות את הבצק למשך כרבע שעה ולבדוק אם העוגה קפיצית ואם קיסם הנועצים בה יוצא יבש (להיזהר שלא לאפות יתר על המידה).
  • 6 לצנן מעט את העוגה ולהכין בינתיים את הציפוי: לערבב בקערה את כל המצרכים (להתחיל עם 2 כפות מים ואם התערובת פירורית או סמיכה מדי אז להוסיף כפית מים נוספת לפי הצורך. התערובת צריכה להיות מעט סמיכה אך שיתאפשר למרוח אותה בקלות על העוגה).
  • 7 למזוג את הציפוי על העוגה ולמרוח באופן אחיד לכיסוי שלם של העוגה. לצנן לחלוטין לפני החיתוך לריבועים קטנים - הציפוי אמור גם להתקשות (ניתן לזרז את הקירור על ידי הכנסת העוגה למקרר לכחצי שעה).
  • 8 לשמור בטמפרטורת החדר (אלא אם כן מדובר על יום חם במיוחד ואז יש לשמור במקרר, אך להגיש בטמפרטורת החדר).
  • 9 מתקבלות דובשניות לבקוכן מושלמות - בתיאבון חיוך
  • טיפים/גיוונים:
  • 1 ניתן להשתמש ב- 200 גרם סילאן במקום דבש (לטבעוניים או לאלו הרגישים או אלרגיים לדבש). במקום הסילאן ניתן להוסיף עוד דבש (סה"כ 200 גרם דבש במתכון).
  • 2 הדובשניות לא יוצאות חריפות בשל הג`ינג`ר, המעניק להן איזון מבחינת הטעמים. ניתן להוריד את הכמות לכפית אחת למי שחושש (לא מומלץ לוותר על התבלינים).
  • 3 ניתן להוסיף 1/2 כוס שקדים פרוסים לתערובת הבצק.
  • 4 גרסאות ישראליות רבות לעוגיות הלבקוכן מוסיפות להן סוכר - אין צורך בתוספת סוכר מעבר לדבש במתכון.

ציוד נדרש: תבנית ריבועית 20X20 ס"מ.

- פרסומת -

המתכון באדיבות נגה גלבוע אדמית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)106 קלוריות358 קלוריות
חלבונים1.3 גרם4.4 גרם
פחמימות19 גרם63 גרם
מתוכן סוכרים10.4 גרם35 גרם
שומנים3.3 גרם11.2 גרם
מתוכם שומן רווי2.8 גרם9.3 גרם
נתרן29.8 מ"ג100.8 מ"ג
סיבים תזונתיים158.8 מ"ג536.6 מ"ג
מים3.6 גרם12 גרם
ליקופן0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין A0.1 מק"ג0.2 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)72.3 מק"ג244.4 מק"ג
ויטמין B12.2 מק"ג7.4 מק"ג
ויטמין B26.2 מק"ג20.9 מק"ג
ויטמין B348.7 מק"ג164.7 מק"ג
ויטמין B57.3 מק"ג24.6 מק"ג
ויטמין B67.4 מק"ג25.1 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B90.5 מק"ג1.8 מק"ג
ויטמין C742.5 מק"ג2,508.5 מק"ג
ויטמין E65.1 מק"ג219.8 מק"ג
ויטמין K0 מק"ג0.2 מק"ג
סידן2.2 מ"ג7.6 מ"ג
ברזל79.7 מק"ג269.1 מק"ג
מגנזיום984.3 מק"ג3,325.3 מק"ג
זרחן1 מ"ג3.5 מ"ג
אבץ33.4 מק"ג112.7 מק"ג
אשלגן10.1 מ"ג34 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות63.8 מ"ג215.7 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 31.1 מ"ג3.6 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 662.8 מ"ג212 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות190.1 מ"ג642.3 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 9189.3 מ"ג639.5 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 14.1% 5.6% 79.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
אורז אדום

אורז אדום

אורז בסמטי עם ירקות

אורז בסמטי עם ירקות

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

רצועות אסאדו ברוטב מרוקאי

רצועות אסאדו ברוטב מרוקאי

אורז עם גזר וצימוקים

אורז עם גזר וצימוקים

קיפודי אורז ובשר

קיפודי אורז ובשר

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪