דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
דובשניות מהמטבח הגרוזיני
דובשניות מהמטבח הגרוזיני
דובשניות גרוזיניות לראש השנה

מצרכים למתכון

28 מנות/יחידות, 42 גרם למנה\יחידה (25-30 דובשניות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מערבבים בקערה את הביצים, הסוכר, הקינמון, הציפורן, אבקת האפייה, השמן, הדבש והקקאו. בסוף מוסיפים את האגוזים הקצוצים והקמח עד שנוצר בצק יציב ומעט דביק (רצוי לא לייבש יותר מדי בקמח).
  • 2 משהים את הבצק כ- 10 דקות, בינתיים מכינים משטח עליו מפזרים שכבה דקה של 1/3 כוס סוכר וקערית עם 1/4 כוס שמן לשימון הידיים מדי פעם.
  • 3 משמנים מעט את כפות הידיים ויוצרים כדורי בצק בגודל כדור פינג פונג. ממשיכים בידיים משומנות ליצור מכל כדור צורת נקניק ארוך על שכבת הסוכר שהכנו וממשיכים לצורת שבלול.
  • 4 מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים (העוגיות מכפילות את את גודלן באפייה).
  • 5 אופים בחום של 180 מעלות למשך כ- 10 דקות. מתקבלות דובשניות גרוזיניות נהדרות!
  • 6 בהצלחה ובתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)169400
חלבונים (גרם)3.02 7.15
פחמימות (גרם)2253
מתוכן סוכרים (גרם)9.42 22.3
שומנים (גרם)7.74 18.32
מתוכם שומן רווי (גרם)0.69 1.63
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)23.12 54.72
נתרן (מ"ג)69.98165.63
סיבים תזונתיים (גרם)0.2 0.48
מים (גרם)4.9611.73
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1023.66
ויטמין B (מ"ג)0.20.48
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.07
ויטמין B5 (מ"ג)0.110.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.610.9
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.13
ויטמין C (מ"ג)0.090.21
ויטמין D (מק"ג)0.130.3
ויטמין E (מ"ג)0.090.2
ויטמין K (מק"ג)0.20.47
סידן (מ"ג)7.1516.92
ברזל (מ"ג)0.180.42
מגנזיום (מ"ג)3.829.04
זרחן (מ"ג)19.0545.09
אבץ (מ"ג)0.140.33
אשלגן (מ"ג)19.7846.81
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.882.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.150.36
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.711.68
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.380.89
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.360.85

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 23.2% 9% 67.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?